MENIU

Magistraţii bucureşteni au dispus cercetarea în libertate a celor trei persoane reţinute iniţial pentru bătaia de la mall

FOTO: gandul.info

Eugen Preda a ajuns în faţa procurorilor duminică după amiază. El a fost audiat alături de alţi trei membri ai clanului, toţi cei patru fiind implicaţi în bătaia cu reprezentanţii firmei de pază de la mall. Magistraţii de la Judecătoria Sectorului 6 decid în această noapte dacă suspecţii vor primi sau nu mandate de arestare.

Trei persoane reţinute în legătură cu scandalul de sâmbătă de la Mall Plaza România au părăsit, duminică seară, sala de judecată, pentru că le-au expirat ordonanţele de reţinere, în timp ce Eugen Preda, poliţistul implicat şi el în scandal, va fi adus în faţa instanţei astăzi, potrivit rudelor.

Declaraţiile suspecţilor reţinuti de politie se bat cap in cap cu cele ale angajaţilor firmei de pază din mall.

Eugen Preda este acuzat de ultraj contra bunelor moravuri, lovire şi alte violenţe, precum şi pentru port ilegal de armă albă.

Celelalte trei persoane sunt acuzate de ultraj şi tulburarea liniştii publice. Ordonanţa de reţinere în cazul acestora a expirat, astfel încât cei trei au părăsit sala de judecată.

Eugen Preda, implicat în incidentul de sâmbătă de la Mall Plaza România, este subofiţer şi figurează la centrul sportiv Dinamo Braşov, subordonat Ministerului Administraţiei şi Internelor, din partea căruia a câştigat premii sportive importante.

Potrivit lui Constantin Luca, directorul Dinamo Braşov, Preda este detaşat la un club sportiv din Capitală şi a participat la o demonstraţie, anul trecut, în cadrul Olimpiadei de la Beijing.

Eugen Preda a mai fost cercetat de poliţişti tot pentru acte de violenţă.

După un conflict asemănător care a avut loc tot la Mall Plaza România, Tribunalul Bucureşti a decis ca patru tineri, care au atacat cu săbii şi cuţite trei persoane, în luna iulie a anului trecut, să fie cercetaţi în stare de libertate pentru tentativă de omor.

Aceştia erau apropiaţi ai lui Eugen Preda.

Astfel, magistraţii Tribunalului Bucureşti au dispus cercetarea în stare de libertate pentru tentativă de omor şi alte fapte de violenţe a celor patru: Adrian Preda, Bogdan Dumitrache, zis Crocodilu', Andrei Bădulă, zis Moş Ene, şi Lelu Florea zis Copilu'. Judecătorii au decis să nu emită mandate de arestare.

Mai multe articole despre:
Dinamo procurori mall Plaza România Eugen Preda