MENIU

MAE se pregăteşte pentru a da o replică Republicii Moldova

Foto: cotidianul.ro

Ministerul de Externe pregăteşte o serie de măsuri ca răspuns la gestul autorităţilor moldovene, care au refuzat propunerea României pentru postul de ambasador la Chişinău.

"Este un act de o gravitate şi... fără precedent. Deci mi-e greu să-l calific în acest moment altfel decât inacceptabil, suprinzător, nejustificat şi care necesită un răspuns pe măsură şi, în zilele următoare, de la începutul săptămânii viitoare, veţi vedea o reacţie pe măsură din partea României", a declarat ministrul Dan Nica.

În plus ministrul Cristian Diaconescu, ar putea solicita în cadrul reuniunii miniştrilor de Externe ai UE suspendarea negocierilor pentru acordul cu Republica Moldova. Chişinăul a cerut vineri, printr-o notă verbală, desemnarea altei persoane ca ambasador în Republica Moldova.

Surse diplomatice din cadrul MAE român apreciază că semnalul transmis de Chişinău exprimă dorinţa blocării relaţiilor bilaterale cu România. Postul de la Chişinău a rămas vacant după ce fostul ambasador, Filip Teodorescu, a fost declarat persona non-grata şi a fost nevoit să părăsească ţara vecină.