MENIU

MAE: Orice român cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate sau care se află ocazional în străinătate poate vota la scrutinul din 7 iunie

Cetăţenii români care se înscriu pe listele de vot dintr-un alt stat membru UE nu mai au dreptul să se înscrie pe listele electorale româneşti pentru a vota la alegerile europarlamentare din România, informează MAE.

Ministerul Afacerilor Externe le recomandă celor care s-au înscris pe listele altei ţări UE să se informeze din timp la autorităţile locale competente referitor la secţia de vot organizată de ţară de reşedinţă unde trebuie să voteze.

La scrutinul din 7 iunie, poate vota orice cetăţean român care are domiciliul sau reşedinţa în străinătate sau care se află ocazional în străinătate. Aşadar, pot vota şi turiştii.

Pentru a vota, cetăţenii români au nevoie de acte de identitate valabile. De aceeea, MAE recomandă tuturor cetăţenilor români cu documente româneşti expirate sau lipsă să se prezinte din timp la sediile reprezentanţelor diplomatice, pentru a obţine actele de identitate valabile.