MENIU

MAE atenţionează că românii fără bilet la meciul de fotbal nu pot intra pe teritoriul Serbiei

Foto: wordpress.com

Ministerul Afacerilor Externe atenţionează cetăţenii români care doresc să participe la meciul de fotbal dintre echipele naţionale ale Serbiei şi României că pentru a putea intra pe teritoriul Serbiei trebuie să aibă bilete pentru partidă, în caz contrar le este interzisă trecerea frontierei.

MAE precizează într-un comunicat că aceasta este o măsură suplimentară luată în cursul zilei de astăzi de autorităţile sârbe pentru a spori măsurile de securitate pentru meciul de fotbal.

De asemnea, Ministerul de Externe recomandă ca deplasarea spre stadion şi revenirea în ţară să se facă fără să fie afişate bannere, steaguri sau alte însemne specifice, deoarece există riscul izbucnirii unor violenţe între suporteri. În acelaşi timp, este recomandabil să fie evitate localurile publice, restaurantele si tonetele cu băuturi alcoolice şi răcoritoare din zona stadionului.

Totodată, MAE le recomandă cetăţenilor români să nu îşi parcheze autoturismele personale în imediata apropiere a stadionului.

Ambasada României la Belgrad a solicitat oficial autorităţilor locale luarea tuturor măsurilor ce se impun pentru asigurarea protecţiei suporterilor români pe întreaga durată a prezenţei acestora pe teritoriul Serbiei.

De asemenea, misiunea diplomatică a României va asigura serviciu de permanenţă, pentru a putea veni în sprijinul cetăţenilor români, în cazul în care vor exista solicitări de asistenţă consulară.

Mai multe articole despre:
Serbia naţionala bilete Belgrad frontieră MAE