MENIU

Madonna, U2 şi Green Day se întorc pe YouTube

FOTO: realitatea.net

Casa de discuri Warner Music, unul dintre giganţii industriei muzicale, a ajuns la o înţelegere cu platforma de video-sharing YouTube pentru a oferi la liber clipurile artiştilor din portofoliu. După decizia din decembrie anul trecut de a părăsi YouTube, Warner Music se află în discuţii şi cu Vevo, o altă iniţiativă marca YouTube.

Warner Music s-a răzgândit la mai puţin de un an de la anunţul retragerii propriilor artişti de pe YouTube: Coldplay, Red Hot Chilli Peppers, Linkin Park and co se vor putea asculta din nou la liber.

Warner se află în momentul de faţă în discuţii şi cu Vevo, un joint venture între YouTube, Universal şi Sony, declară sub anonimat oficiali Warner şi YouTube pentru Advertising Age. Artiştii Warner au părăsit în grup YouTube în decembrie, însă negocierile au fost reluate în vara acestui an. Warner se află în discuţii şi cu Vevo, un site creat pe arhitectura YouTube, care oferă însă în plus posibilitatea de download a versurilor sau crearea unui playlist.

Clipurile Universal adună 24 de milioane de vizualizări zilnice pe YouTube, în timp ce video-urile artiştilor care sunt reprezentaţi de Sony au 13 milioane de vizualizări zilnice pe YouTube. Împreună, aceste vizualizări reprezintă 3% din totalul de 1,3 miliarde de clipuri urmărite zilnic pe YouTube. Warner Music deţine 20% din piaţa muzicală, alţi 60% revenind caselor de discuri Universal şi Sony.

Mai multe articole despre:
Madonna YouTube clipuri U2 casa de discuri Green Day