MENIU

Madonna, femeia de afaceri: O avere de 400 de milioane de dolari şi cele mai mari venituri în 2008

Foto: polyvore.com

Madonna a plecat din Detroitul natal la 20 de ani cu 35 de dolari în buzunar. Astăzi diva are o avere estimată la 400 de milioane de dolari.

Desemnată de revista Forbes drept artista cu cele mai mari venituri în 2008 - 73 de milioane de dolari, Madonna a câştigat numai din turneul "Sticky and Sweet" 110 milioane de dolari din luna iunie 2008, până în iunie 2009. Prima parte a turneului, anul trecut, a adus în faţa scenelor 2,3 milioane de fani, în 58 de oraşe. La Bucureşti sunt aşteptaţi peste 60.000 de spectatori, iar câştigul este estimat la mai bine de 5 milioane de euro.

Vedeta a devenit, de-a lungul timpului obiect de studiu. Mai mulţi economişti au demostrat că nu numai că imaginea sa a fost întotdeauna un produs de marketing, ci şi că fiecare pas al carierei Madonnei a fost gândit conform unei strategii de business.

"A manevrat atât de bine show-business-ul, încât a fost numită cea mai bună femeie de afaceri a Americii", a declarat profesorul de management Collin Barrow. Madonna a rămas în top pentru că s-a reinventat în permanenţă şi graţie calităţilor de om de afaceri: persoană organizată, disciplinată şi foarte atentă la detalii, a mai spus profesorul.

Dacă la lansare, în 1983, era pe locul 16 în topurile americane cu melodia "Holiday", Madonna a ajuns anul următor pe locul 1 cu "Like a Virgin, loc pe care nu l-a mai părăsit" şi primul său turneu mondial, "The Blonde Ambition", a fost cel mai important eveniment muzical al anului 1990.

Din ce a făcut Madonna bani? Din investiţii sigure şi foarte precaute. Companii stabile, imobiliare sau artă fac parte din portofoliul de investiţii al artistei care îşi controlează la sânge toate cheltuielie.

Madonna nu dă bani pe ce nu face, oricât de mult i-ar plăcea. O persoană apropiată a spus că a renunţat la multe lucruri, pentru că cei care încercau să i le vândă speculau preţurile.

Unul dintre foştii contabili ai Madonnei a declarat că toate cecurile pe care cei care îi administrează averea îi sunt trimise prin fax divei şi numai după ce aceasta le analizează sunt efectuate plăţile.

Însăşi artista a declarat despre ea că succesul i se datorează şi faptului că este o bună femeie de afaceri, dar nu consideră că publicul trebuie să ştie foarte multe despre acest lucru.

Mai multe articole despre:
Madonna avere