MENIU

Macovei acuză: Frunda mi-a spus că procurorii trebuie să fie controlaţi pentru a şti cine vine la putere

<descriere>

Monica Macovei, fost ministru al Justiţiei, în prezent europarlamentar PD-L, l-a acuzat pe senatorul udemerist Gyorgy Frunda că ar fi spus, în 2006, că procurorii ar trebui să fie \"controlaţi pentru a putea vedea lumea cine vine la putere\". Atacul a fost lansat la Realitatea TV, în emisiunea \"Realitatea zilei\".

\"Cândva, în 2006, Frunda a fost chemat la DNA. După ce a plecat de la DNA, mi-a dat un telefon foarte supărat şi a venit în biroul meu la Ministerul Justiţiei. Mi-a spus că este revoltat că un senator al României este chemat la DNA. I-am spus că procurorii sunt liberi şi nu intervine nimeni, nu-i sună nimeni. Şi mi-a spus, îmi amintesc ce mi-a spus: \'Procurorii trebuie să fie controlaţi ca să vadă lumea cine vine la putere\'. Eu am încheiat. Acesta este domnul Frunda\", a spus Monica Macovei.

În replică la acuzaţiile aduse, udemeristul Gyorgy Frunda a spus că lucrurile stau, cum altfel decât... taman invers. Monica Macovei ar fi fost, de fapt, cea care l-ar fi sunat pe Frunda pentru a-i cere să se întâlnească în biroul său de la minister.

\"Nu este adevărat. Doamnă, să vă fie ruşine. Minţiţi cu neruşinare. Nu v-am sunat în viaţa mea să vă cer ceva. Dumneavoastră m-aţi sunat de mai multe ori. Am martori. M-aţi invitat la dvs., dar am refuzat să merg în biroul dvs. pentru că poziţiile noastre sunt ireconciliabile\", a replicat Gyorgy Frunda.

Concluzia a venit de la Monica Macovei: \"Să decidă cine ascultă.\"