MENIU

M. Vanghelie: Nu pot fi de acord cu repetarea examenului pentru că sunt oameni, nu sunt cartofi şi nici roşii

M. Vanghelie: Când vorbim de 100.000 de persoane, vorbim de o problemă socială
Foto: cronicavip.ro

Ministrul Educaţiei ar fi trebuit să dea explicaţii, marţi, pe tema scandalului izbucnit în jurul Universităţii Spiru Haret. După ce Mircea Geoană i-a reproşat ministrului Educaţiei că nu s-a consultat cu partidul când a decis ca abolvenţii Spiru Haret să repete licenţa, Marian Vanghelie a spus că nu poate fi de acord cu repetarea examenului pentru că "sunt oameni, nu sunt cartofi şi nici roşii".

"Nu pot fi de acord cu repetarea examenului pentru că sunt oameni, nu sunt cartofi şi nici roşii", a spus Marian Vanghelie, întrebat dacă, în opinia sa, măsura propusă de Ecaterina Andronescu este una îndreptăţită.

Cât despre susţinerea ministrului Andronescu din partea PSD-ului, liderul organizaţiei de Bucureşti a spus că "nu s-a pus niciodată problema ca doamna ministru să nu fie susţinută. Este susţinută şi a fost susţinută pentru toată acţiunea pe care a făcut-o".

Cunoscând suspiciunile, îndreptăţite oarecum de faptul că ne pregătim pentru campania electorală pentru prezidenţiale, că PSD-ul susţine măsurile propuse de ministrul Educaţiei, Marian Vanghelie n-a exclus ca acţiunea să fie privită şi din acest punct de vedere. "Tot ceea ce facem ca oameni politici se poate numi şi acţiune electorală", a spus Vanghelie.

"Din punctul meu de vedere, dacă va depinde de mine, nu am să fiu niciodată de acord ca o problemă retroactivă să vină înapoi", a spus liderul PSD Bucureşti, atrăngând atenţia, totodată, că, în momentul în care s-ar întâmpla asta, s-ar crea "un precedent periculos şi nu putem fi de acord cu lucrurile astea".

Principalul vinovat pentru această situaţie este, în opinia social-democratului, "tot sistemul politic care a condus Ministerul Educaţiei şi Cercetării". Totodată, Vanghelie a atras atenţia că "mai întâi trebuie să răspundă oamenii politici şi apoi cei 100.000 de oameni".

"Când vorbim de 100.000 de persoane, vorbim de o problemă socială", a completat social-democratul. 

Cât despre afirmaţia colegului său de partid, Marian Oprişan, potrivit căruia Ecaterina Andronescu ar fi făcut anumite "stângăcii", Vanghelie a spus că nu este de acord cu acest punct de vedere. "Doamna ministru Andronescu este un om pregătit, un om mai mult pregătit profesional decât politic. Nu neapărat că nu are pregătirea politică, dar nu a acţionat politic", a spus Vanghelie. 

"Este o problemă socială", a completat social-democratul. "Ne confruntăm cu foarte mulţi tineri care au terminat studiile şi la facultăţile de stat şi nu înţeleg nimic, nu ştiu nimic", a spus social-democratul.

"Cine a vrut să înveţe a învăţat", a încheiat Marian Vanghelie.