MENIU

M. Stănişoară: MApN nu are în vedere să taie şi alte sporuri, după rectificarea bugetară negativă

Foto: NewsIn
M. Stănişoară: În ciuda bugetului de austeritate, Armata României este în situaţia de a-şi îndeplini misiunile

MApN nu are în vedere să taie şi alte sporuri, după rectificarea bugetară negativă, iar cele două la care s-a renunţat - sporul de radiaţii şi de confidenţialitate - sunt doar amânate de la plată, a declarat ministrul Apărării, Mihai Stănişoară, la finalul audierilor din Parlament.

"Nu avem de gând să tăiem şi alte sporuri. Nu încape discuţia. Numai aceste două sporuri, vor fi amânate, temporar, de la plată", a declarat Stănişoară, la finalul audierilor din Camera Deputaţilor, privind efectele reducerii de buget din Armată.

Potrivit ministrului, plata celor două sporuri va fi reluată atunci când vor exista resursele necesare.

Întrebat dacă s-a luat în discuţie tăierea raţiei de hrană pentru militari, ministrul a spus că nu se pune problema unei asemenea măsuri şi că norma de hrană este stabilită prin lege. Stănişoară a explicat că în Armată, serviciu de hrănire se face prin trei modalităţi: serviciu externalizat, prin forţe proprii sau prin acordarea banilor aferenţi normei pentru hrană.

"În prezent, la Statul Major al Forţelor Terestre sunt 70 de unităţi care aveau încheiate contracte de catering, 5 unităţi care furnizau hrana în sistem propriu şi 50 care au optat pentru acordarea sumelor de bani", a menţionat ministrul Apărării. 

"Sper ca rectificarea din vară să fie una pozitivă şi să avem banii pentru a plăti aceste sume amânate", a încheiat Stănişoară.

Mai multe articole despre:
MApN armata sporuri