MENIU

M. Geoană: Este o saturaţie de Băsescu în ţară, este prea mult!

M. Geoană: Traian Băsescu duce o campanie electorală agresivă, o \"campanie cu telecomanda\"
Foto: NewsIn

"Cred că mi-am anunţat candidatura la timp", a declarat preşedintele PSD Mircea Geoană, la postul public de televiziune. "Este un moment în care lumea simte nevoia unei alternative la actualul preşedinte", a completat acesta.

"Sunt într-o coaliţie cu PDL-ul, nu cu Traian Băsescu", a mai spus acesta. "Această Coaliţie are un parteneriat pentru România, are nişte principii care se respectă mai mult sau mai puţin, dar nu avem niciun fel de contract, niciun fel de obligaţie faţă de domnul Băsescu", a completat acesta.

"Noi avem o relaţie contractuală şi suntem oameni serioşi cu privire la guvernarea ţării într-un moment dificil, alături de cei de la PD-L", a mai spus preşedintele PSD.

În ceea ce priveşte şansele ca Traian Băsescu să-i fie contracandidat la prezidenţiale, liderul PSD s-a arătat rezervat de şansele acestuia, spunând că "menirea sa politică, după cinci ani de preşedinţie, se apropie de sfârşit".

Cu două luni în urmă, Mircea Geoană declara: "Pentru PSD, câştigarea competiţiei de la Cotroceni este foarte importantă. Înainte de a lua o decizie, trebuie să avem o gândire foarte serioasă în interior cu privire la mai multe aspecte. Este o chestiune legată de Coaliţie, de ce-i mai important acum. Să ne apucăm să facem în partid o competiţie internă când ţara are dificultăţi?"

"Rolul de preşedinte mi se potriveşte mai bine decât cel de primar al Bucureştiului de acum câţiva ani de zile. Sunt un politician care a evoluat şi a căpătat ceva experienţă. Dar diferenţa cea mai importantă este că, astăzi, sunt liderul celui mai mare partid din România şi că, în spatele meu nu se află foarte mulţi oameni care votează PSD, ci foarte mulţi oameni care apreciază că este momentul unei schimbări", a declarat Geoană.

Liderul PSD a mai susţinut că saturaţia românilor faţă de Traian Băsescu îi pot asigura victoria la prezidenţiale. "E o saturaţie de Băsescu în ţară. Prea mult! E prea mult scandal, e prea mult circ, este prea multă promisiune neonorată şi, în acest moment, se pregăteşte schimbarea în România", a spus liderul PSD.

În opinia sa, în momentul de faţă, Traian Băsescu duce o campanie electorală agresivă, o "campanie cu telecomanda", cum a numit-o liderul PSD.

Avantajul social-democratului încă ar fi acela că, în opinia sa, "românii s-au săturat de scandal şi de gâlceavă". "Cred că lumea aşteaptă revenirea la normalitate şi o cotitură în modul în care se face politică în România. După cinci ani, ce poţi să numeri din ceea ce au realizat domnul Băsescu şi guvernul PD-L - PNL pe care l-a avut în subordine? Scandal şi vreo cinci km de autostradă", a acuzat Geoană.

Mai mult, Mircea Geoană a susţinut că Traian Băsescu ar putea să trăiască surpriza de a nu ajunge în turul doi la alegerile prezidenţiale din această toamnă. "Dacă acest ritm de descreştere a lui Traian Băsescu se menţine, până în toamnă este foarte posibil ca în turul doi să intre doi candidaţi, fără Traian Băsescu. E posibil să asistăm la o surpriză mare care se numeşte, de fapt, 'absenţa' lui Traian Băsescu din acest decor ", a mai spus preşedintele Senatului.

Acesta i-a mai transmis, totodată, actualului preşedinte, că nu-i datorează nimic. "Sunt dator părinţilor mei, care m-au educat bine, şi sunt dator electoratului PSD, care mi-a dat încrederea pe care mi-a dat-o. Nu-i datorez lui Traian Băsescu nimic, cum nici el nu-mi datorează mie ceva. Şi eu aş putea spune că el a crezut că, prin atragerea PSD-ului la guvernare, îşi va asigura o domnie de cinci ani garantată pentru că PSD-ul va fi oarecum narcotizat, undeva hipnotizat, şi n-o să se bată pentru preşedinţie. Calcul greşit!” , a avertizat Geoană. 
Mai multe articole despre:
alegeri Mircea Geoană PSD Traian Băsescu PD-L