MENIU

Luminiţa Gheorghiu va juca rolul principal în ecranizarea romanului "Sunt o babă comunistă"

Foto: cinemagia.ro

Luminiţa Gheorghiu va interpreta rolul principal în filmul "Sunt o babă comunistă", ecranizare a romanului omonim scris de Dan Lungu, care va fi regizat de Stere Gulea, a declarat regizorul.

"Am ales-o pe Luminiţa Gheorghiu pentru că aveam nevoie de cineva care să poată interpreta un personaj tipic, din clasa medie, din perioada comunistă, inteligent, cu simţul umorului, cu autoironie. Nu vreau ca personajul principal să fie vreo tâmpită nostalgică şi nu vreau să fie privită cu dispreţ pentru judecăţile ei", a explicat Gulea alegerea Luminiţei Gheorgiu - actriţa cunoscută de cinefili în special pentru rolul asistentei medicale din "Moartea domnului Lăzărescu".

Regizorul mai dezvăluie că, datorită caracterului de frescă, de reconstituire a unei epoci, filmul va avea, indiscutabil, un aspect comic. Filmările pentru "Sunt o babă comunistă" vor avea loc într-un un orăşel de provincie obişnuit, care să păstreze, încă, atmosfera din perioada comunistă. "Să fie dărăpănat, dar nu mizerabil. Din punctul de vedere al lui Dan Lungu, acest oraş nu ar putea să fie decât din Moldova", spune Stere Gulea.

Pre-producţia, care include şi castingul pentru celelalte roluri, se va desfăşura timp de câteva luni, iar filmările vor începe, cel mai probabil, în noiembrie-decembrie.
Mai multe articole despre:
film Stere Gulea ecranizare Luminiţa Gheorghiu rol