MENIU

Lumea teatrului şi filmului românesc deplânge moartea actriţei Marga Barbu

Foto: RTV
Actriţa Marga Barbu a murit în urma unei suferinţe cardiace mai vechi

Doliu în lumea artei româneşti: actriţa Marga Barbu a murit în urma unei suferinţe cardiace mai vechi. Cei care au jucat alături de ea în filme simbol ale cinematografiei noastre s-au declarat şocaţi de veste.

''Era frumoasa noastră, era scumpa noastră. A fost un om deosebit. Îmi plânge sufletul pentru că încă unul dintre noi a dispărut, şi, uite aşa, se încheie o etapă care a fost gloria teatrului şi filmului românesc'', a spus actriţa Ileana Stana Ionescu.

"Am făcut un singur film cu ea, Geologii, iar pentru mine a fost o plăcută surpriză. Cum ne scurgem, este o normalitate a vieţii", a declarat Sebastian Papaiani.

"Pentru  mine, Marga Barbu a însemnat o stranie bucurie, era o femeie frumoasă, uşor bărbat, care întreţinea o atmosfera plăcută", a completat Papaiani. "Eugen Brabu şi-a ridicat soţia în ierarhia artistică în cinematografia românească, aceasta a împrospătat şi a adus o vigoare filmului de aventură în istoria cinematografiei româneşti", potrivit lui Sebastian Papaiani.

Mircea Albulescu a precizat că a admirat-o foarte mult ca actriţă şi că a înţeles-o. "Putem vorbi despre Marga la prezent, atâta timp cât de ea îşi mai aduce aminte un singur spectator", a conchis Albulescu.

Actorul şi cascadorul Szoby Cseh a declarat, că odată cu Marga Barbu s-a stins o mare artistă şi îşi doreşte ca în cinematografia românească să apară actriţe cu valoarea şi curajul celei dispărute.

"Era extraordinară, am fost mereu un mare admirator al ei. Făcea lucruri pe care mulţi bărbaţi nu reuşeau sau nu aveau curajul să le facă în filme", s spus Cseh, care a jucat alături de Marga Barbu în seria de filme deschisă de "Drumul oaselor".