MENIU

Ludovic Orban cere începerea urmăririi penale în cazul Elenei Udrea

Foto: gardianul.ro
L. Orban: Evident, este rezultatul comportamentului ministrului şi al Ministerului Turismului

Cu o săptămână înainte de finalizarea raportului, Comisia Udrea a decis în unanimitate să solicite începerea urmăririi penale a ministrului Turismului pentru neprezentare la audieri. Cât priveşte ancheta referitoare la cheltuirea banilor publici în proiectele ministerului, membrii Comisiei nu au formulat concluziile.

Ludovic Orban, preşedintele comisiei care anchetează modul în care au fost cheltuiţi banii de către Ministerul Turismului, a cerut începerea urmăririi penale în cazul ministrului Elena Udrea, pentru refuzul nejustificat al acesteia de a pune la dispoziţia comisiei parlamentare informaţiile şi documentele solicitate.

Ludovic Orban a anunţat că forul de anchetă şi-a însuşit în unanimitate solicitarea de începere a urmăririi penale împotriva ministrului Elena Udrea, care va fi ataşată raportului final.

"Evident, este rezultatul comportamentului ministrului şi al Ministerului Turismului care este contrar articolului 111 din Constituţia României, care prevede obligativitatea fiecărui minister de a pune la dispoziţia fiecărei comisii parlamentare toate informaţiile şi documentele solicitate", a explicat Ludovic Orban.

Comisia o acuză pe Elena Udrea şi de încălcarea legii ministeriale care stabileşte, la art. 8, al. 1, litera B, că "se consideră infracţiune furnizarea de informaţii care nu sunt conforme cu realitatea" către comisiile de anchetă.

Potrivit liberalului, Comisia va elabora raportul final cel mai târziu marţi, iar miercuri va fi supus la vot.