MENIU

Lucescu spune că este foarte respectat în Italia şi nu crede că a fost numit ţigan în semn de dispreţ

Foto: NewsIn

Antrenorul Mircea Lucescu a declarat, joi, că nu se poate simţi jignit de faptul că publicaţia italiană Il Giornale a folosit termenul "ţigan" la adresa sa, după câştigarea Cupei UEFA cu Şahtior Doneţk, şi a explicat că a fost numit astfel datorită faptului că a pregătit mai multe echipe.

"Am vorbit cu redactorul de la cotidianul italian Il Giornale, mi-a zis că nu a avut nicio intenţie să mă jignească şi că îmi poartă un respect deosebit. În presa din România a apărut apărut distorsionat mesajul, e o exagerare de-a noastră. E un respect deosebit pentru mine în Italia. Nu au făcut-o în niciun sens agresiv. 'Zingaro della panchina' e o expresie pentru un om care a avut experienţe la mai multe cluburi din ţări diferite, nu se referă la ţigan. Şi Zenga e numit la fel de presa italiană, şi Hiddink", a spus Lucescu la Sport.ro.

Cotidianul italian Il Giornale a scris joi că "ţiganul" Mircea Lucescu a reuşit performanţa de a câştiga un trofeu european alături de formaţia din Ucraina. "Ţiganul român Mircea Lucescu duce cupa acasă în Ucraina!", a notat publicaţia italiană.

Echipa antrenată de Mircea Lucescu, Şahtior Doneţk, la care Răzvan Raţ a fost integralist, a învins, miercuri, în finala Cupei UEFA, pe Werder Bremen, scor 2-1, după prelungiri, şi a câştigat asfel primul trofeul european din istoria clubului. Meciul s-a disputat pe stadionul Şukru Saracoglu, din Istanbul.