MENIU

Lovitură de teatru. Reacție FABULOASĂ a lui Adrian Mititelu

Adrian Mititelu

Finanţatorul Adrian Mititelu a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, că Federaţia Română de Fotbal nu a câştigat deocamdată litigiul cu FC Universitatea Craiova privind dezafilierea, în urma deciziei ICCJ, deoarece acţiunea pe fond se va judeca la Tribunalul Bucureşti.

"La ICCJ nu s-a judecat pe fond, federaţia nu a câştigat deocamdată nimic. Este vorba despre o excepţie a inadmisibilităţii. Instanţa a decis că nu este un act administrativ, ci un act civil şi că nu este de competenţa secţiei de contencios administrativ. Acum acţiunea pe fond va merge la Tribunalul Bucureşti şi acolo se va uni cu penalul", a explicat finanţatorul FC Universitatea Craiova.

Mititelu susţine că fapta penală a membrilor Comitetului Executiv al FRF nu rezidă din votul prin care au decis excluderea provizorie a grupării oltene, ci din faptul că nu au oferit dreptul la apărare clubului Universitatea Craiova şi i-au declarat liberi de contract pe jucătorii acestuia. "Cei de la federaţie asta nu înţeleg, fapta penală nu este că au votat în Comitetul Executiv (n.r. - excluderea provizorie a FC Universitatea Craiova), ci faptul că au pus în aplicare decizia fără a ne oferi căi de atac. Nu ne-au dat dreptul la apărare şi apoi au dat liber jucătorilor Universităţii să plece la alte echipe", a precizat Adrian Mititelu.

Gruparea FC Universitatea Craiova rămâne dezafiliată, a decis, joi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care a admis contestaţia Federaţiei Române de Fotbal faţă de hotărârea în acest proces, de anulare a excluderii provizorii a clubului oltean, luată anterior de Curtea de Apel Bucureşti.
Federaţia Română de Fotbal anunţa, în 20 iulie 2011, că gruparea FC Universitatea Craiova a încălcat grav statutul federaţiei, astfel că a fost exclusă provizoriu de Comitetul Executiv până când măsura va fi validată de Adunarea Generală a FRF.

În 14 mai 2012, gruparea FC Universitatea Craiova SA, condusă de Adrian Mititelu, a fost exclusă din Federaţia Română de Fotbal, în cadrul Adunării Generală a FRF.

Mititelu a contestat excluderea provizorie, iar Curtea de Apel Bucureşti a admis, la 25 iunie 2012, cererea FC Universitatea Craiova de anulare a dezafilierii clubului din 20 iulie 2011, hotărâtă de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal.

FRF a făcut recurs la ICCJ la acesată decizie şi a obţinut câştig de cauză.

Mai multe articole despre:
proces Universitatea Craiova FRF Adrian Mititelu