MENIU

Locurile libere la vaccinarea cu AstraZeneca s-au ocupat din nou! Aproape 6.000 de oameni s-au programat la imunizarea cu acest ser

Programari la Astrazeneca/sursa foto: Profi Media

Comitetul Național de Coordonare a Campaniei de Vaccinare (CNCAV) a anunțat, pe pagina oficială de Facebook, că peste 5740 de oameni s-au programat la vaccinarea anticoronavirus cu AstraZeneca în ultimele 24 de ore. Acest lucru se întâmplă după ce, de aseară și până astăzi la prânz, peste 9.000 de români au renunțat să se mai imunizeze cu serul de la AstraZeneca.

Redăm mesajul postat pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

„În mai puțin de 24 de ore, peste 5740 de persoane s-au programat pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania AstraZeneca!

Încrederea românilor în campania de vaccinare a fost demonstrată prin dinamismul înscrierilor pentru imunizare!

Pe măsură ce locurile s-au eliberat pe platforma de programare, peste 5740 de persoane au ocupat sloturile disponibile.

Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reunește experți la nivel european.”

Scandalul vaccinurilor AstraZeneca

Mai multe ţări europene au suspendat vaccinarea cu serul AstraZeneca ca măsură de precauţie, din cauza unor problemele de coagulare a sângelui apărute la unii pacienţi.

România a primit 81.600 de doze de vaccin din lotul AstraZeneca ABV 2856, lot oprit de la utilizare în Italia. Au fost folosite 77.049 de doze. Restul de peste 4.200 de doze au fost carantinate temporar, ca măsură de extremă precauţie, până la finalizarea evaluării Agenţiei Europene a Medicamentului, a anunțat joi seară CNCAV.

Mai multe articole despre:
vaccin anti-coronavirus astrazeneca