MENIU

Locuitorii din Gheorgheni, Harghita, au rămas o zi fără căldură

Foto: Realitatea TV

Zece mii de locuitori din municipiul Gheorgheni, racordaţi la sistemul centralizat de încălzire, au stat o zi întreagă fără apă caldă şi căldură în apartamente, exact în mijlocul iernii. Furnizorul de gaz a închis robinetele din cauza datoriilor mari pe care le are societatea de gospodărire orăşenească. În decursul serii, oamenii au primit din nou gaz, însă numai provizoriu, pentru câteva zile, iar în cazul în care nu-şi plătesc dările, robinetele se vor închide din nou.

Datoriile către furnizorul de gaz, acumulate până în toamna anului trecut de societatea de gospodărire orăşenească se ridicau la 1,5 milioane de lei. Suma a fost eşalonată, alături de contract fiind încheiată şi o convenție prin care societatea se obligă să achite şi valoarea facturii curente. Vineri dimineaţă a fost sistată furnizarea de gaz.

În urmă cu două zile, furnizorul de gaz a solicitat, suplimentar, o garanție de 3 milioane de lei.  Aproximativ 10.000 de locuitori au rămas până seara fără căldură şi apă caldă.

În Gheorgheni nu există posibilitatea utilizării altui combustibil în afară de gaz. Majoritatea consumatorilor casnici din oraş au rămas racordaţi la sistemul centralizat, respectiv peste 90 la sută din totalul celor care stau la bloc. Frecvent, iarna, temperaturile coboară la minus 20 de grade Celsius, iar sezonul rece durează aproape o jumătate de an. 

Mai multe articole despre:
căldură Gheorgheni furnizor de gaz