MENIU

Livrarea de gaze din Rusia spre Balcani a fost redusă din cauza unei explozii la un gazoduct

Foto: agenda.ro

Furnizarea de gaze din Rusia spre Balcani a fost redusă cu 40% miercuri dimineaţă, din cauza unei explozii ce a avut loc la un gazoduct din Transnistria.

Reprezentanţii Naftogaz spun că fac eforturi pentru a menţine presiunea la nivelul optim. NewsIn anunţă că a fost închisă conducta care asigură transportul de gaze către România şi Bulgaria.

Totuşi, autorităţile de la Bucureşti spun că ţara noastră nu este afectată. Explozia a fost surprinsă în imagini şi de un telespectator Realitatea TV din Republica Moldova.

Lilian din Chişinău ne-a scris că se afla în satul Zaim. Pe la ora 05:35 a auzit o bubuitură, apoi a izbucnit o flacără foarte înaltă. Deflagraţia s-a produs în apropiere de Chiţcani, localitate situată între oraşele Tiraspol şi Bender şi, potrivit pompierilor, nu s-a soldat cu victime.

Directorul Transgaz: România nu este afectată de explozia gazoductului din Transnistria

România nu este afectată de explozia gazoductului din Transnistria şi importurile de gaze se realizează normal, ca şi până acum, a declarat directorul general al Transgaz, Ioan Rusu.

"Am fost informaţi de această explozie. La noi, gazele circulă normal, importăm aceeaşi cantitate de gaze. România nu este afectată. Debitul a scăzut la jumătate doar pe conductele care ne tranzitează ţara, una către Bulgaria şi două către Turcia", a explicat Ioan Rusu.

Potrivit directorului general al Transgaz, este posibil să fi fost oprit doar un segment de conductă, pe teritoriul Tiraspolului.

În ceea ce priveşte Bulgaria, aprovizionarea cu gaz rusesc către această ţară nu era întreruptă după explozia de la gazoductul din Transnitria, a declarat un oficial de la compania Bulgargaz.

Mai multe articole despre:
Rusia explozie gaze Transnistria conductă