MENIU

Liviu Făcăleaţă rămâne în arest, a decis instanţa

Foto: RTV

Curtea de Apel Piteşti a respins, joi, recursul împotriva respingerii cererii de eliberare sub control judiciar a directorului hipermarketului PIC, Liviu Făcăleaţă, astfel că acesta va rămâne în arest.

Liviu Făcăleaţă, persoană din anturajul finaţatorului FC Argeş Cornel Penescu, în sarcina căruia s-a reţinut o infracţiune de dare de mită şi o infracţiune de complicitate la dare de mită în formă continuată, a fost dus, joi, cu duba Poliţiei, la Curtea de Apel Piteşti, iar şedinţa de judecată a durat mai puţin de un sfert de oră.

Cererea de eliberare sub control judiciar a lui Liviu Făcăleaţă a fost respinsă de Tribunalul Argeş, marţi, după ce apărătorul acestuia a cerut, în urmă cu o săptămână, o amânare pentru a pregăti apărarea.

Marţi, Liviu Făcăleaţă a declarat în faţa instanţei că nu prezintă pericol social şi că trebuie să-şi întreţină tatăl şi fiica. "Consider că nu prezint pericol social pentru ordinea publică. Am de întreţinut pe tatăl meu, care a suferit un atac cerebral şi pe fiica mea, care este elevă în clasa a XII-a. Vreau să-i fiu alături în aceste momente, întrucât este o perioadă dificilă din viaţa ei. Urmează să suţină bacalaureatul", a declarat Făcăleaţă.

Avocatul directorului hipermarketului PIC, Florentin Sorescu, a declarat presei că menţinerea în stare de arest îi poate afecta acestuia starea de sănătate. "Ar putea fi pus în libertate, ţinând cont că are în întreţinere pe tatăl şi fiica lui. La rândul lui, are probleme de sănătate, e hipertensiv şi este expus riscului de a face atac cerebral", a susţinut Sorescu.

Liviu Făcăleaţă, directorul hipermarketului PIC (deţinut de fraţii Penescu) a fost arestat preventiv în 14 aprilie, alături de finanţatorul echipei FC Argeş, Cornel Penescu, de fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, şi de fostul director al OPC Argeş, Cristian Liberatu.