MENIU

Liviu Dragnea şi-a depus marţi jurământul de numire în funcţia de ministru de Interne

Foto: NewsIn

Noul ministru al Administraţiei şi Internelor, Liviu Dragnea, şi-a depus marţi la Palatul Cotroceni, jurământul de numire în funcţia de ministru al MAI.

Preşedintele Traian Băsescu şi-a exprimat, cu ocazia depunerii jurământului, încrederea că experienţa lui Liviu Dragnea în administraţia locală îl va ajuta să înţeleagă importanţa procesului de descentralizare. "M-aş bucura mult ca într-un timp scurt, ceea ce declaraţi frecvent dumneavoastră, ceea ce declaram eu, că trebuie să descentralizăm activităţile pentru a mări nivelul de autonomie al comunităţilor locale, să devină realitate şi, din acest punct de vedere, vă asigur de tot sprijinul meu", i-a transmis şeful statului noului ministru de Interne.

Vicepreşedintele PSD Liviu Dragnea a fost votat luni, în unanimitate, în cadrul Comitetului Executiv Naţional pentru ocuparea postului de ministru de Interne.

Dragnea a declarat luni că obiectivele sale principale sunt "siguranţa copiilor în şcoli, siguranţa cetăţenilor pe stradă, descentralizarea adevărată şi reală şi o reformă profundă a administraţiei ca o ancoră principală pentru reforma statului".

"În cele din urmă am luat această decizie grea pentru că am considerat că poate o brumă de experienţă pe care am acumulat-o poate ajuta această ţară şi, poate, domeniul administraţiei publice, care, din păcate, nu a reuşit să contribuie la modernizarea României datorită unei birocratizări excesive", a precizat Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea preia portofoliul Internelor şi lasă astfel loc liber la şefia Consiliului Judeţean Teleorman. A avut mai multe atuuri pentru acest post: studiile de administraţie, influenţa în PSD şi nu în ultimul rând, trecutul său.

Mai multe articole despre:
PSD ministru interne Liviu Dragnea