MENIU

Liviu Dragnea: Dacă premierul doreşte în continuare asumarea răspunderii pe educaţie, Guvernul pică

Dragnea: Ne supără faptul că cei de la PD vor să ne dea un test de fidelitate cu ocazia pachetului de legi din educaţie
foto:NewsIn

Vicepreşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat la Realitatea TV că partidul său a fost de acord cu asumarea răspunderii guvernului pe mai multe legi, cu excepţia celor din educaţie. Dar dacă premierul vrea în continuare să facă acest gest, Guvernul va cădea.

"Nu înţelegem de ce trebuie neapărat să fie asumată răspunderea Guvernului pe legile educaţiei. A fost o discuţie destul de clară astăzi, din punctul nostru de vedere. Cred că şi PD-ul o să se mai gândească şi în zilele următoare o să reuşim să tranşăm acest subiect. Noi susţinem ca viitorul cod al educaţiei prezentat de doamna Andronescu să fie dezbătut într-o largă dezbatere publică şi să fie adoptat în urma unei dezbateri în Parlament", a declarat Dragnea. 

Legat de ipoteza că pe 2 septembrie ar putea cădea Guvernul dacă îşi va asuma răspunderea pe legile educaţiei, Dragnea a spus că "dacă premierul continuă să îşi dorească asumarea răspunderii şi pe legile educaţiei, Guvernul pică".

Liviu Dragnea a adăugat că ceea ce supără PSD este că pe acest pachet de legi colegii de la PD-L  vor să le dea un "test de fidelitate", ceea ce din punctul său de vedere este "o greşeală, un infantilism politic". 

La rândul său, prim-vicepreşedintele PD-L Adriean Videanu, prezent în aceeaşi emisiune, a admis că social-democraţii s-au arătat împotriva asumării răspunderii pe educaţie în şedinţa coaliţiei, însă a spus că punctul de vedere al premierului în acest sens "este fără echivoc". "Premierul a anunţat coaliţia - dumnealui este cel care hotărăşte- că are de gând să-şi asume răspunderea pe cele patru pachete de legi. Este adevărat, colegii de la PSD au spus că vor ca în săptămâna viitoare să mai discutăm despre legile pe educaţie. Dar este fără echivoc punctul de vedere al premierului" a spus ministrul PD-L.