MENIU

Liviu Avram: Să dăm, cu demnitate, un pumn în botul Europei

Foto: Cotidianul

Victor Ponta, Adrian Severin, Eugen Nicolicea şi toată banda de pesedişti care ţipă că raportul Comisiei Europene este nedrept cu sistemul judiciar din România duc discuţia într-o zonă irelevantă tocmai pentru a evita dezbaterea adevăratelor cauze pentru care raportul arată astfel.

Argumentul că nu se spune nimic în raport despre scandalul sporurilor pentru magistraţi este un fals desăvârşit: Mecanismul de Verificare şi Cooperare nu-şi propune să reformeze întregul sistem judiciar - totuşi, ceva-ceva mai trebuie să facem şi noi, nu doar împinşi de la spate de alţii. Mecanismul vizează strict patru domenii pe care Comisia le-a găsit relevante pentru interesele statelor membre - şi contribuitoare - în raport cu România: corupţia la nivel înalt, corupţia la nivel local, Agenţia de Integritate şi eficientizarea actului de justiţie. După cum se vede, sporurile magistraţilor nu se numără printre ele. Nu mai puţin adevărat e faptul că toate cele patru domenii au un numitor comun: banii europeni.

Să nu se fure sau să se fure cât mai puţin, iar, dacă totuşi se fură, să existe mecanisme eficiente ca făptaşii să fie prinşi rapid, pedepsiţi exemplar, iar prejudiciul recuperat.

 

Citeşte mai mult în Cotidianul 

Mai multe articole despre:
justiţie Victor Ponta CE pesedişti