MENIU

Liga I, etapa a 22-a: Poli Iaşi surclasează Farul în deplasare, scor 3-0, în derby-ul codaşelor

Foto: NewsIn

Poli Iaşi a învins în deplasare, scor 3-0, pe Farul, în primul meci al etapei a 22-a, într-un veritabil derby al supravieţuirii. În urma victoriei de pe litoral, Poli Iaşi a urcat până pe locul 12, cu 25 de puncte, în timp ce Farul rămâne prima echipă sub linie, cu 22.

Farul - Poli Iaşi, primul meci al etapei a 22-a şi un veritabil derby al supravieţuirii. Cele două echipe se aflau la începutul partidei în subsolul clasamentului, cu 22 de puncte, Iaşiul pe 14, Farul pe 15, primul sub linie, cele două grupări fiind despărţite doar de golaveraj.

Cum întâlnirea directă dintre cele două echipe era una de "6 puncte", miza partidei şi-a pus amprenta asupra jucătorilor, iar debutul meciului nu a fost deloc spectaculos. Totuşi, în minutul 7, oaspeţii sunt la un pas de gol. Viveiros intră în careul Farului, îl lobează pe Curcă, însă Rastovac respinge balonul la 1 metru de linia porţii. După o jumătate de oră de joc, vine şi replica gazdelor, una la fel de periculoasă. Chico este blocat în careul ieşean, apoi şutul lui Gerlem, de la 11 metri, este deviat de defensiva lui Poli.

Meciul se decide în partea secundă. După o ocazie mare a Farului, şutul ui Gerlem, din interiorul careului, fiind reţinut de Pleşca în ultimul moment, după ce l-a atins şi pe un fundaş ieşean, cade golul oaspeţilor. În minutul 57, Andrei Cristea scoate un balon în spate, lui Montiel, care şutează plasat la colţul lung, de la 18 metri, fără şansă pentru Curcă. 1-0 pentru Iaşi, iar Farul e în corzi.

Apoi se repetă scenariul de la primul gol, gol Poli după o mare ocazie a Farului. După un atac al oaspeţilor, balonul ajunge la Bratu, care trimite în vinclu, din 8 metri. La 0-2, Farul riscă totul pe cartea atacului, Ion Marin îi introduce în avanposturi pe Alibec şi Gosic, însă gazdele nu reuşesc să marcheze.

În prelungiri, Farul mai ratează o ocazie, iar Iaşiul mai bifează un gol. Andrei Cristea, cel mai bun jucător din garnitura lui Bergodi, semnează dezastrul pentru marinari, cu un şut plasat din centrul careului.

0-3 scor final, Poli face 25 de puncte şi urcă până pe 12, în timp ce Farul rămâne într-o situaţie dificilă, prima echipă sub linia retrogradării, cu 22 de puncte.

Vezi aici cele mai importante momente ale partidei Farul - Poli Iaşi 0-3