MENIU

Liga I, etapa 20: Oţelul Galaţi - Gloria Buzău 1-2

Foto: NewsIn

Gloria Buzău a învins sâmbătă în deplasare, scor 2-1, formaţia Oţelul Galaţi, şi a obţinut prima victorie în Liga I după mai bine de 10 luni, ajungând la 6 puncte în clasament.

OŢELUL GALAŢI - GLORIA BUZĂU 1-2 (Viglianti 34 / Axente 37, Cârjă 70-autogol)

Oţelul: Kolev - Cârjă (Elek 76), Costin, Jelev, S. Ilie (Gado 64) - Giurgiu, Viglianti, Bourceanu, Paraschiv, Iorga - Pena (Ibeh 76). Antrenor: Petre Grigoraş.

Gloria Buzău: Mincă - Bonfim (Ademar 60), Vlaicu, Raţiu, Mera, Fl. Sandu - Ramos Moreira, Sanchez (Luis Dias 70), I. Matei - Axente (Chiţu 75), Mansour. Antrenor: Constantin Cârstea.

Cartonaşe galbene: Cârjă 16 / Axente 37, Ademar 79, Matei 90, Mincă 90.

Arbitri: Marian Bordean - Eduard Crângaşu, Florin Stănescu.

Stadion: Oţelul; Spectatori: 4.000

Cum s-au marcat golurile:

1-0, min. 34: Paraschiv a driblat doi fundaşi pe partea dreaptă, a centrat în careu, iar Viglianti l-a învins pe Mincă cu un şut din şase metri.

1-1, min. 37: Axente a trecut uşor de Costin şi din 11 metri lateral dreapt a marcat cu un şut la colţul lung.

1-2, min. 70: Ionuţ Matei a centrat de pe partea dreaptă, iar Cârjă, incomodat de Mansour, din doi metri, a trimis din greşeală în propria poartă.

În minutul 25, arbitrul Marian Bordean a acordat, corect, un penalty pentru oaspeţi, după un fault al lui Costin asupra lui Mansour, însă Axente a ratat ocazia, şutând peste transversală.

Arbitrul Marian Bordean, din Sibiu, a condus al doilea meci al său din carieră în Liga I, după Rapid-Gloria Buzău, scor 1-0, din turul campionatului. În rest, centralul, a fost rezervă la şapte jocuri din primul eşalon în acest sezon.

Atacantul Gloriei Buzău, Mircea Axente, a marcat primul său gol din carieră în Liga I. Fotbalistul în vârstă de 22 de ani, care aparţine de FC Timişoara, bifase până acum 6 meciuri în primul eşalon, dintre care patru la FC Timişoara. În turul acestui campionat, Axente a evoluat pentru CS Buftea, în Liga a II-a, când a marcat nu mai puţin de 10 goluri.

Mai multe articole despre:
Liga I Oţelul Galaţi Etapa a 20-a Gloria Buzău