MENIU

Liga I, etapa 19: FC Braşov-Steaua 1-0

Foto: NewsIn

Echipa antrenată de Răzvan Lucescu, FC Braşov, a învins, duminică, pe teren propriu, Steaua, scor 1-0, într-o partidă din etapa a 19-a a Ligii I, iar roş-albaştrii rămân cu o singură victorie în ultimele 11 jocuri din Liga I.

FC BRAŞOV - STEAUA 1-0 (Abrudan 73)

FC Braşov: Coman - Voicu, Abrudan, B. Nicolae, Ezequias - Roman, Măldărăşanu, Ilyeş (P. Adriano 68), C. Munteanu (Cristescu 55) - Buga, Hadnagy (Sburlea 75). Antrenor: Răzvan Lucescu.

Steaua: Zapata - Golanski, Goian, Ghionea, P. Marin - Ov. Petre, Tiago (Lovin 60) - Nicoliţă, B. Stancu (Liţu 75), Szekely (D. Moreno 46) - Kapetanos. Antrenor: Marius Lăcătuş.

Cartonaşe galbene: Buga 34 / Nicoliţă 18, P. Marin 23, D. Moreno 59. Lovin 85

Arbitri: Cristian Balaj - Marcel Savaniu, Ioan Onicaş

Stadion: Silviu Ploieşteanu (Braşov); Spectatori: 6.000

Cum s-a marcat golul:

1-0, min. 73: Măldărăşanu a executat o lovitură liberă de pe partea dreaptă, Dayro Moreno a deviat pe spate neinspirat, iar Abrudan a reluat în poarta lui Zapata.

Prima fază cu adevărat periculoasă a partidei s-a petrecut în careul Stelei, în minutul 50, acolo unde Mihai Roman a fost angajat foarte bine, a preluat, dar şutul său a trecut peste poarta lui Robinson Zapata. Replica roş-albaştrilor a venit la doar 5 minute, când Kapetanos a recuperat o mingea în careul ardelenilor, a pasat înapoi spre Dayro Moreno, dar şi şutul columbianului a trecut peste transversală.

Doi dintre fanii Stelei au fost prinşi de jandarmi cu alcool la acest meci, iar fiecare dintre ei a primit o amendă de 100 de lei. De asemenea, cei doi suporteri au primit şi câte o interdicţie de 6 luni pe arenele sportive.

Iniţial, acest meci trebuia să se joace în nocturnă, dar LPF a fost nevoită să modifice ora partidei pentru FC Braşov a susţinut că instalaţia de nocturnă nu este funcţională. Din cauza schimbărilor dese ale orei de disputarea, GSP TV a decis ca acest meci să nu fie transmis, dar, în cele din urmă, în ziua mecuilui, postul de televiziune a luat decizia să televizeze partida, chiar dacă transmisia a avut de suferit la capitolul calitate, din cauza mijloacelor tehnice.

În minutele de prelungire ale partidei a izbucnit un conflict verbal între Sorin Ghionea şi antrenorul braşovenilor, Răzvan Lucescu. Cei doi s-au înjurat, apoi au fost la un pas să se ia la bătaie. A izbucnit o încăierare generală şi mai mulţi jucători şi oameni din staff-urile tehnice ale celor două echipe au fost implicaţi, fiind nevoie şi de intervenţia câtorva jandarmi pentru a calma spiritele. În cele din urmă, lucrurile s-au liniştit şi, surprinzător, arbitrul Cristian Balaj a decis să nu acorde niciun avertisment.

În meciul tur, Steaua s-a impus cu scorul de 2-1 prin golurile marcate de Arthuro, care între timp şi-a reziliat contractul cu roş-albaştrii, şi Dayro Moreno, ultimul fiind doar rezervă în acest joc. Pentru braşoveni, în partida din Ghencea, a marcat Roman.

Steaua rămâne cu o singură victorie în ultimele 11 partide disputate în campionat, cea cu Unirea Urziceni, din etapa a 17-a, scor 1-0. În rest, roş-albaştrii au înregistrat 8 remize şi două înfrângeri. Penultimul succes al elevilor lui Lăcătuş a fost consemnat la 21 septembrie, scor 4-0, cu Gaz Metan Mediaş, pe teren propriu.

FC Braşov a disputat meciul cu numărul 9 pe teren propriu, iar ardelenii rămân fără înfrângere. Echipa antrenată de Răzvan Lucescu a înregistrat 5 victorii şi 4 rezultate de egalitate în faţa propriilor suporteri. De cealaltă parte, Steaua a disputat jocul cu numărul 10 în deplasarea, iar bucureştenii au rămas doar cu două victorii. În rest, roş-albaştrii au mai înregistrat 5 egaluri şi 3 înfrângeri.

Până acum cele două formaţii s-au mai întâlnit de 79 de ori, iar bilanţul este favorabil steliştilor care au câştigat 38 de partide. Braşovenii s-au impus în 18 întâlniri, în timp ce alte 23 de meciuri s-au terminat la egalitate. Şi la capitolul golaveraj roş-albaştrii stau mai bine, ei reuşind să înscrie 140 de goluri, faţă de cele 78 ale formaţiei de sub Tâmpa.

După acest meci, Steaua a înregistrat înfrângerea cu numărul 400 în Liga I. Steliştii au în total, 1827 de partide în prima divizie, unde au obţinut 1012 victorii, precum şi 415 rezultate de egalitate.

În urma acestui rezultat, FC Braşov a urcat pe locul 10, cu 27 de puncte, în timp ce Steaua a rămas pe poziţia a 6-a, cu 30 de puncte şi s-a distanţat la 9 puncte de liderul Ligii I, Dinamo.
Mai multe articole despre:
Steaua Liga I FC Braşov Etapa a 19-a