MENIU

Liga I, etapa 18 - Farul Constanţa-Gloria Buzău 2-0

Foto: NewsIn

Farul Constanţa a câştigat, sâmbătă, partida cu ultima clasată Gloria Buzău, scor 2-0, din cadrul etapei a 18-a a Ligii I, graţie reuşitelor sârbului Rusmir şi a internaţionalului de juniori Denis Alibec.

FARUL CONSTANŢA-GLORIA BUZĂU 2-0 (Rusmir 19, Alibec 52)

Farul: Curcă - Măţel, Rastovac, Pahor, G.Mendy - Pantelie (Băcilă 46), Larie, Rusmir, Chico (Fatai 90) - Alibec, Gosic (Voiculeţ 77). Antrenor: Ion Marin.

Gloria Buzău: Zimmermann - Bonfim, Mera, Raţiu, Vlaicu - Ademar (Ad. Popa 56), Matei, Fl. Sandu (Popovici 85), Poparadu - Axente, Vigariu. Antrenor: Constantin Cârstea.

Cartonaşe galbene: Larie 21, Băcilă 72 / Fl. Sandu 84

Arbitri: Ionică Serea - Sebastian Gheorghe, Irina Mârţ.

Stadion: Farul; Spectatori: 500

Cum s-au marcat golurile:

1-0, minutul 19: Denis Alibec a centrat de pe partea stângă, Gosic a prelungit cu capul până la Rusmir, care l-a învins pe Zimmermann cu un şut de la 10 metri.

2-0, minutul 52: Băcilă a şutat de la 20 de metri, buzoienii au respins în centrul careului, de unde Alibec a marcat cu un şut plasat.

Mijlocaşul Farului, Cristian Pantelie (24 de ani), a debutat cu ocazia acestui joc în primul eşalon, după ce în turul campionatului a fost împrumutat la Delta Tulcea.

În echipa de start a Gloriei Buzău au fost folosiţi nu mai puţin de 9 fotbalişti care au fost transferaţi în această iarnă, toţi de la CS Buftea, singurii "supravieţuitori" din turul campionatului fiind Cătălin Vlaicu şi Alin Vigariu. De altfel, la gruparea pregătită de Constantin Cârstea şi Ion Balaur au debutat în Liga I nu mai puţin de cinci jucători, patru români şi un brazilian: Ionuţ Mera (22 de ani), Junior Ademar (24 de ani), Florin Sandu (21 de ani), Adrian Poparadu (21 de ani) şi Adrian Popa (21 de ani).

Sârbul Dejan Rusmir a marcat în acest meci al treilea său gol din campionat, în timp ce tânărul internaţional de juniori Denis Alibec (18 ani) a înscris pentru a doua oară în actuala stagiune.

Formaţia buzoiană a fost încurajată de aproximativ 20 de suporteri, care s-au manifestat civilizat pe tot parcursul meciului.

Gloria Buzău rămâne fără victorie în Liga I de aproximativ 10 luni, ultimul succes fiind înregistrat în faţa Universităţii Craiova pe 3 mai 2008, din cadrul etapei a 33-a. De atunci, gruparea din Crâng a disputat 19 partide, obţinând doar 3 remize.

În urma acestui rezultat, Farul Constanţa a ajuns la 22 de puncte în clasamentul Ligii I, fiind pe locul 11, după ce a devansat Gloria Bistriţa şi Pandurii, dar ambele au un meci mai puţin disputat. De partea cealaltă, Gloria Buzău rămâne "lanterna roşie", cu doar 3 puncte după 18 etape.
Mai multe articole despre:
Liga I Farul Constanţa Etapa a 18-a Gloria Buzău