MENIU

Liga I: Din sezonul viitor, un antrenor va putea pregăti mai multe echipe pe an

Foto: NewsIn

Directorul Şcolii Federale de Antrenori, Mircea Rădulescu, a anunţat, marţi, că începând din campionatul viitor se va renunţa la restricţia care prevede că un tehnician nu poate antrena decât o singură echipă într-un sezon competiţional.

"La recenta reunire pe care am avut-o la Federaţie cu conducătorii cluburilor a fost pus în discuţie şi statutul antrenorilor. Majoritatea antrenorilor, mi-a transmis chiar preşedintele FRF, cred că nu este momentul să venim cu asemenea îngrădiri. Din sezonul viitor se va renunţa la această prevedere şi un antrenor va putea pregăti oricâte echipe doreşte. Am luat în calcul şi varianta cu maximum doi antrenori într-un sezon pentru o echipă, dar şi asta avea lacune. Până în sezonul viitor ne-am asumat riscul pe care ni l-am luat când am stabilit această prevedere, care a lăsat, din păcate, o portiţă deschisă", a explicat Rădulescu la GSP TV.

Federaţia Română de Fotbal a introdus în regulament, începând din acest sezon competiţional, la propunerea lui Mircea Rădulescu, prevederea care interzice antrenorilor să pregătească două sau mai multe echipe din acelaşi eşalon pe parcursul unui sezon competiţional.