MENIU

Liga Europa - Poliţia a reţinut 160 de persoane după incidentele de la Timişoara

Foto: RTV

Aproximativ 160 de persoane au fost reţinute, joi, de autorităţi, în urma incidentelor produse înaintea partidei FC Timişoara - Dinamo Zagreb, în centrul oraşului şi pe stadionul Dan Păltinişanu.

Dintre suporterii reţinuţi, peste 90 sunt croaţi. Ei au fost duşi pentru audieri la o secţie de poliţie din Timişoara, unde au rămas până în jurul orei 02.00, iar apoi au fost escortaţi până la graniţă.

Cele mai multe reţineri, 124, au fost operate în urma incidentelor produse pe stadion, unde fanii croaţi au aruncat în timişoreni cu torţe, petarde şi fumigene. Alte 36 de persoane au fost reţinute după luptele de stradă din centrul oraşului, unde fanii croaţi şi cei ai echipei FC Timişoara au rupt mai multe scaune şi mese de la câteva terase amplasate în zonă.

"Suporterii pot fi acuzaţi de distrugere şi pot fi trimişi în judecată. Păgubiţii se pot constitui parte civilă în dosar şi pot cere despăgubiri pentru daunele suferite. Din păcate, procedurile sunt dificile pentru că sunt implicaţi şi suporteri croaţi", a afirmat purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş, Andrei Emil.

FC Timişoara a pierdut, cu scorul de 0-3 (0-1), meciul disputat, joi seară, pe teren propriu, în compania echipei croate Dinamo Zagreb, în etapa a doua a grupei A a Europa League.

Pe linie sportivă, FC Timişoara nu riscă decât o amendă din partea UEFA, pentru deficienţe de organizare. În schimb, Dinamo Zagreb ar putea evolua fără spectatori în următoarele două meciuri de pe teren propriu, din cauză că fanii croaţi au fost cei care au declanşat scandalul în Banat.