MENIU

Liga Europa: Clujul a pierdut la limită cu PSV Eindhoven

Foto: NewsIn

Ardelenii au fost înviunşi cu 1-0 în Olanda, după ce au fost dominaţi în prima repriză şi au condus ostilităţile în cea de-a doua.

Situaţie complicată în grupa Clujului, după meciurile etapei a doua. Trupa lui Toni Conceicao a pierdut cu 0-1 la Eindhoven şi părăseşte primul loc, în detrimentul olandezilor, ardelenii fiind acum la egalitate de puncte cu FC Copenhaga (1-0 cu Sparta Praga), echipa pe care au învins-o etapa trecută, însă are avantajul golaverajului.

Singură, Sparta Praga rămâne fără victorie şi doar cu un singur punct. Meciul Clujului de pe Philips Arena a fost unul ciudat, dominat categoric în prima parte de către gazde şi dezechilibrat în cea de-a doua de CFR, care a avut iniţiativa şi şi-a creat foarte multe ocazii de a înscrie.

Este adevărat, dominarea olandezilor a fost de-a dreptul sufocantă, iar numai printr-o minune scorul a fost doar 1-0 la pauză, în condiţiile în care un scor de 4-0 după 45 de minute n-ar fi surprins pe nimeni dintre cei care au văzut partida. 1-0 avea să rămână scorul până la final, cu câteva ratări şi în dreptul românilor, Traore având câteva explozii care i-au dat mari emoţii portarului advers, Isakkson.

Ardelenii vor juca în deplasare şi următorul meci din Europa League, din 22 octombrie, pe terenul Spartei Praga.

CASETA TEHNICĂ:

PSV EINDHOVEN - CFR CLUJ 1-0 (Bakkal 9)

PSV Eindhoven: Isaksson - Manolev, Ooijer, Rodriguez, Pieters (Salsido 55) - Afellay, Bakkal (Reis 69), Engelaar - Lazovic, Toivonen (Simons 80), Dzsudzak. Antrenor: Fred Rutten.

CFR Cluj: Nuno Claro - Tony, Alcantara, Cadu, Panin - Mureşan (Dani 9), Peralta - Culio, Deac (Nei 78), Dubarbier (Mara 70) - Traore, Dubarbier. Antrenor: Antonio Conceicao.

Cartonaşe galbene: Dani 34, Mara 88

Arbitri: Tommy Skjerven - Erik Raestad şi Kim Andre Johnsen - Brage Sandmoen, Ken Henry Johnsen (toţi din Norvegia)

Stadion: Philips Stadion; Spectatori: 14.500

Vezi aici cum s-a desfăşurat meciul PSV Eindhoven - CFR Cluj 1-0