MENIU

Liga Europa - Borcea: "Dario Bonetti nu este pe stilul lui Dinamo, nu mai merge aşa"

Foto: http://www.fcdinamo.ro/poze/stiri/3047.jpg

Preşedintele executiv al lui Dinamo, Cristi Borcea, a declarat, joi, că antrenorul Dario Bonetti este principalul vinovat pentru eşecul cu Panathinaikos din cauza tacticii defensive pe care o practică şi consideră că acesta nu se pliază pe stilul grupării roş-albe, acela de a ataca tot meciul.

"Antrenorul este incredibil, am tăcut atât, nu se mai poate. Nu e prima dată. Jucăm în stilul italian, Dinamo nu e obişnuită cu aşa ceva. Dinamo trebuie să atace mereu, să îşi creeze ocazii. Nu poţi să schimbi echipa după fiecare meci, i-am spus că noi am ajuns în primăvara europeană cu doar 12 jucători. Rednic era diabolic, tot timpul eram peste adversari. Bonetti nu este pe stilul lui Dinamo, nu mai merge aşa", a spus Borcea la GSP TV, adăugând că nu va mai merge pe viitor la meciurile din campionatul intern ale grupării din Ştefan cel Mare.

Acesta susţine că a fost convins de faptul că Niculescu va rata penalty-ul deoarece intrase de numai două minute. "Cum să bată Niculescu dacă el nici nu atinsese mingea până atunci? El a crezut că e erou şi a bătut repede. Am fost sigur că ratează, de asta nici nu m-am uitat cum execută".

Borcea afirmă că i-a explicat în mai multe rânduri lui Bonetti că Dinamo e obişnuită să atace la fiecare meci, reproşându-i totodată schimbările pe care le face. "I-am spus după meciul cu Internaţional că nu se poate să jucăm într-un astfel de stil. Dinamo trebuie să atace din primul minut. Eu cred că el nu le cunoaşte posibilităţile jucătorilor, nu îi cunoaşte. Azi nu mai avea cu cine să atacăm, dacă noi l-am scos pe Boştină şi l-am trimis pe Rus. Ne apărăm tot meciul. Am avut cel mai bun atac din România în ultimii ani, acum abia mai dăm trei goluri acasă", a conchis oficialul.

Dinamo a fost învinsă, joi, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, de Panathinaikos Atena, într-un meci din Grupa F a Ligii Europa, în care a ratat un penalty prin Claudiu Niculescu, în minutul 88.

În celălalt meci din Grupa F a Ligii Europa, Galatasaray a remizat pe teren propriu, scor 1-1, cu Sturm Graz. În urma acestor rezultate, clasamentul arată astfel: 1. Galatasaray 4p (4-2), 2. Dinamo 3p (1-1), 3. Panathinaikos 3p (2-3), 4. Sturm Graz 1p (1-2).

Următoarea etapă se va disputa la 22 octombrie şi programează meciurile Galatasaray-Dinamo şi Panathinaikos-Sturm Graz.
Mai multe articole despre:
Dinamo Cristi Borcea meci Liga Europa Dario Bonetti