MENIU

Liga Campionilor, semifinale: Manchester United - Arsenal 1-0, Sir Alex Ferguson - Arsene Wenger 14-14!

Foto: BBC

Manchester United a câştigat cu 1-0 disputa cu Arsenal, din prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor. Partida de pe "Old Trafford" a fost decisă de reuşita irlandezului O'Shea, din minutul 17. Returul se va disputa pe Emirates, pe 5 mai. În prima manşă a celeilalte semifinale, FC Barcelona şi Chelsea au încheiat la egalitate, 0-0.

Fără câteva piese importante în apărare, Wenger s-a văzut nevoit să-l titularizeze pe tânărul Gibbs pe banda stângă a defensivei, iar puştiul de 19 ani a fost un adevărat "cal troian" pentru Arsenal. Prima ameninţare la poarta "tunarilor" a venit încă din minutul doi, când Almunia a scos de lângă bară lovitura de cap a lui Rooney, după o centrare din banda dreaptă, însă un sfert de oră mai târziu spaniolul a fost nevoit să se recunoască învins. Mai întâi a mai scos o minge imposibilă, după ce a respins în corner un şut al lui Tevez din 6 metri, însă a fost bătut la faza imediat următoare.

Deşi Sir Alex a început duelul cu Arsenal cu o tripletă ofensivă (Tevez - Rooney - C. Ronaldo), partida a fost decisă de golul unui fundaş. O’Shea a expediat balonul sub transversală, din 6 metri, lateral dreapta, după o degringoladă în defensiva "tunarilor" şi după ce mingea i-a fost deviată de Silvestre, un jucător cu 64 de meciuri pentru Manchester în Liga Campionilor. Tot United e la comanda ostilităţior, iar după aproape o jumătate de oră de joc Almunia îi mai salvează o dată pe "tunari", după ce scoate o lovitură de cap a lui Ronaldo, din 6 metri, după o centare tot din banda dreaptă. La pauză, United intră la cabine cu un avantaj minim, însă doar datorită paradelor lui Almunia, care i-a exasperat pe jucătorii lui United cu intervenţiile sale salutare.

Repriza a doua e dominată tot de United, însă fără vreo ocazie importantă în prima parte. Cu aproape douăzeci de minute înainte de final, cei doi tehnicieni mută ofensiv. Sir Alex face o dublă schimbare, Berbatov şi Giggs pentru Anderson şi Tevez, iar Wenger mai aruncă un vârf de careu, după ce-l schimbă pe Walcott cu danezul Bendtner. Imediat, United are o ocazie mare, însă după o fază personală a “Balonului de Aur”. C. Ronaldo a lovit transversala cu o “torpilă” de la 30 de metri, la o fază în care Alumia a fost pur şi simplu spectator. Silvestre se revanşează pentru faza de la gol, după ce respinge cu capul, din faţa porţii goale şi a lui Berbatov, după o centrare a lui Giggs.

Cu 12 minute înainte de final, galezul e aproape de o reuşită de gală, dar golul său, la meciul 800 în tricoul lui United îi este anulat pe motiv de offside.

Până la urmă Manchester se impune doar cu 1-0 în faţa lui Arsenal, în prima manşă a semifinalei Ligii Campionilor, iar partida decisivă se va juca pe 6 mai pe Emirates”.

A fost a 206-a întâlnire între cele două echipe, din istorie, şi a 38-a dintre cei doi mari antrenori de pe băncile celor două echipe. Dacă United are un mic avantaj, 83 de victorii faţă de 78, înfruntarea de pe "Old Trafford" i-a adus încă un motiv de satisfacţie lui Sir Alex. A egalat victoriile din întâlnirile cu Arsene Wenger, 14-14, opt partide încheindu-se la egalitate, iar alte două meciuri ale echipelor antrenate de cei doi fiind decise după penalty-uri. În afara returului semifinalei Ligii Campionilor, din 5 mai de pe "Emirates", cele două echipe se vor mai întâlni încă o dată luna viitoare, pe 16, în campionat, tot pe “Old Trafford”.

Click aici pentru cele mai importante momente ale semifinalei Manchester United - Arsenal, 1-0

Barcelona n-a putut sparge defensiva lui Chelsea, 0-0, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor