MENIU

Liga Campionilor, semifinale: Manchester United - Arsenal 1-0 (FINAL)

Foto: BBC

Manchester United a câştigat cu 1-0 disputa cu Arsenal, din prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor. Partida de pe "Old Trafford" a fost decisă de reuşita irlandezului O'Shea, din minutul 17.

Disputa de miercuri seară a fost  o premieră, pentru că cele două echipe englezeşti nu s-au mai întâlnit niciodată într-o competiţie europeană. Totuşi, în drumurile prin Europa, United s-a mai întâlnit de cinci ori cu echipe din Insulă, în timp ce Arsenal s-a lovit de conaţionali de patru ori. Dacă Manchester a trecut de fiecare dată de englezi, Arsenal a trebuit să se recunoască învinsă de două ori. A pierdut cu 3-2 la general întâlnirea cu Chelsea, din sezonul 2003-2004 al Ligii Campionilor, şi cu 5-3 dubla cu Liverpool, în aceeaşi fază a competiţiei, anul trecut.

În schimb, în competiţiile interne, United şi Arsenal s-au întâlnit de 205 ori, iar balanţa duelurilor este extrem de echilibrată. “Diavolii” au triumfat de 82 de ori, “tunarii” de 78 de ori, iar 45 de partide s-au încheiat la egalitate. Dacă mai înscriu odată, londonezii vor bifa 300 de goluri în poarta celor de la United, în timp ce Manchester a perforat deja de 309 ori poarta lui Arsenal.

Indiferent care va fi destinul dublei înfruntări din semifinale, cele două echipe se vor mai întâlni încă o dată, în luna mai, tot pe “Old Trafford”. Luna viitoare, pe 16, Manchester şi Arsenal se vor duela în Premier League. În tur, pe Emirates, Arsenal s-a impus, pe 8 noiembrie, cu 2-1, după o dublă a francezului Nasri.

Echipele de start:

Manchester United

Van der Sar - O’Shea, Ferdinand (Evans 87), Vidic, Evra - Fletcher, Carrick, Anderson (Giggs 67) - Ronaldo, Rooney, Tevez (Berbatov 67)

Rezerve: Foster, Berbatov, Giggs, Park, Scholes, Rafael, Evans

Antrenor: Sir Alex Ferguson

Arsenal

Almunia - Sagna, Toure, Silvestre, Gibbs - Song, Diaby - Walcott (Bendtner 70), Fabregas, Nasri - Adebayor (Eduardo 82)

Rezerve: Fabianski, Eduardo, Denilson, Ramsey, Djourou, Bendtner, Eboue

Antrenor: Arsene Wenger

Arbitri: Claus Bo Larsen - Henrik Sonderby, Anders Norrestrand (toţi Danemarca)

 

Cele mai importante momente ale semifinalei Manchester United - Arsenal 

 

Min. 78 Giggs reuşeşte să înscrie la partida cu numărul 800 pentru Manchester, dar se semnalizează offside

Min. 2: O primă ocazie pentru United, Almunia scoate de lângă bară lovitura de cap a lui Rooney, din 8 metri