MENIU

Liderul Sindicatului Poliţiştilor i s-a plâns şefului statului că problemele MAI se înmulţesc

Foto: NewsIn

Liderul Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) din MAI, Marin Gruia, i-a spus şefului statului că problemele instituţiei au devenit mai numeroase decât înainte, referindu-se în primul rând la deficitul de resursă umană de 8.000 de poliţişti.

Şeful statului le-a spus sindicaliştilor din SNPPC, în debutul întâlnirii de la Palatul Cotroceni, că este gata să discute problemele semnalate de aceştia prin intermediul unui raport remis Preşedinţiei.

"Înainte v-am trimis un material cu problemele care se află la ora actuală pe ordinea de zi a instituţiei, acum am venit cu un material prin care completăm aceste probleme, pentru că au apărut altele, pe zi ce trece ele se înmulţesc", a replicat Marin Gruia, liderul SNPPC. Gruia a spus că poliţiştii sunt demotivaţi, din cauza lipsei fondurilor alocate insituţiei pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice şi a lipsei de resursă umană. "Aş începe cu cea mai importantă problemă, lipsa resurselor umane, care în prezent se cifrează la circa 8.000 de posturi libere în Poliţie, ceea ce reprezintă un -12% din efectivele Poliţiei române", a arătat liderul sindical.

Şeful statului s-a interesat câţi poliţişti, dintre cei 88% existenţi în structurile MAI, fac muncă de birou şi câţi dintre ei ies pe teren, iar Gruia a răspuns că în jur de 20% se află în birouri.

Întâlnirea dintre SNPPC şi şeful statului pe tema problemelor poliţiştilor trebuia să se desfăşoare pe 20 august, însă atunci liderii sindicatului au refuzat să intre în Palat, deoarece la discuţii s-au prezentat şi membri ai Pro Lex, celălalt sindicat din domeniu, şi Meridian.

Şi Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor "Pro Lex" dezaprobă actuala formă a legii salarizării unice.

Mai multe articole despre:
poliţişti proteste salariu Pro Lex SNPPC Marin Gruia