MENIU

Liderul comunităţii romilor din Caracal a fost schimbat din funcţie din cauza scandalului din oraş

Foto: Realitatea TV

Şase persoane au fost arestate preventiv pentru 29 de zile după scandalul cu împuşcături de la Caracal. Pentru alţi 5 oameni, instanţa a emis mandate de arestare în lipsă. Asta după ce sâmbătă, un om de afaceri local a tras cu pistolul spre mai mulţi romi care l-ar fi lovit cu maşina, în trafic. Scandalul s-a lăsat cu schimbări şi în comunitatea romilor. Liderul lor a fost înlocuit, tocmai pe motiv că n-a putut gestiona conflictul.

După două zile de descinderi ale mascaţilor la locuinţele romilor, Judecătoria Caracal a emis mandate de arestare preventivă pentru şase persoane. Acuzaţiile sunt de ultraj şi tulburarea ordinii publice. Unul dintre cei arestaţi este acuzat şi de tentativă de omor. Alte cinci mandate de arestare au fost emise în lipsă.

Ilie Vasile, comisar şef al Poliţiei din Caracal, a declarat: "Mai sunt alte persoane care în acest moment sunt dispărute din localitate. Se fac verificări şi îi căutăm pentru prinderea acestora". În Caracal şi în împrejurimi au fost instalate filtre rutiere.

Culmea este că, după scandal, liderul local al romilor şi-a pierdut şi el scaunul. Valeriu Drăgoi, judecător al romilor din Caracal, a explicat situaţia: "Am ales un nou preşedinte pentru că persoana care era înainte nu ţine situaţia sub control". Noul şef este din rândul romilor spoitori, comunitatea implicată în scandalul de sâmbătă.

Noul preşedinte şi-a amenajat biroul în propria vilă şi promite că până vineri va organiza şi o şedinţă cu reprezentanţii familiilor de romi.
Mai multe articole despre:
scandal romi schimbare şef Caracal stabor