MENIU

Liderul bolivian este în greva foamei de patru zile, pentru a face presiuni asupra Parlamentului

Foto: portalhispanos.com

Preşedintele Boliviei, Evo Morales, a intrat în a patra zi de grevă a foamei, imitat de susţinători din întreaga ţară, în speranţa unei deblocări parlamentare cu privire la adoptarea unei legi electorale.

Morales a anunţat că este posibilă acceptarea unei condiţii  impuse de opoziţia de dreapta pentru reluarea examinării legii - un registru electoral actualizat şi transparent - dacă nu se întârzie organizarea alegerilor prezidenţiale şi legislative prevăzute pentru 6 decembrie.

"Guvernul vrea să amelioreze datele statului, pe chestiuni legate de populaţie, locuinţe, şi vrem şi un nou registru electoral. În cazul în care Curtea naţională electorală garantează organizarea de alegeri la 6 decembrie şi implementarea la timp a unui registru electoral biometric şi sistematizat, atunci guvernul promite să garanteze stabilirea sa", a asigurat Morales.

Un registru transparent pentru evitarea fraudelor, dar şi prezenţa observatorilor internaţionali sunt condiţiile opoziţiei pentru reluarea examinării legii electorale, blocată de mai multe zile.

Această întârziere l-a făcut pe liderul bolivian să anunţe joi că intră în greva foamei, alături de 14 şefi de sindicate apropiaţi de putere, pentru a presa astfel Parlamentul.