MENIU

Liderii UDMR nu vor merge la consultări cu Liviu Negoiţă, pentru că nu au fost invitaţi oficial

Foto: wikimedia.org

Negocierile pentru formarea unui nou guvern sunt în impas. Deşi premierul desemnat îi aştepta la discuţii pe reprezentanţii UDMR, sâmbătă sau duminică, aceştia au declarat că nu vor merge la Guvern. Potrivit liderilor maghiarilor din România, Liviu Negoiţă nu le-a transmis o invitaţie oficială în acest sens.

Negocierile pentru formarea unui nou guvern au început cu stângul. Liderii UDMR au anunţat că nu vor veni sâmbătă la consultări, pentru că nu au fost invitaţi.

''Ar fi fost de dorit ca domnul Negoiţă să se consulte înainte de a stabili un program de întâlniri cu partidele, cum să vă spun, însăşi cu conducerea uniunii. Acest lucru s-a întâmplat tardiv, cum stă situaţia nu putem să participăm la o negociere. Noi vom fi toţi luni în Bucureşti şi suntem disponibili'', a declarat Verestoy Attila, senator UDMR.

În aceste două zile sunt aşteptaţi la consultări şi liderii PSD şi PNL. Aceştia au declinat, însă, de vineri oferta. 

Premierul desemnat, Liviu Negoiţă, s-a întâlnit vineri doar cu liderii PD-L, parlamentarii independenţi şi reprezentanţii minorităţilor, altele decât cea maghiară. Până acum, Negoiţă nu a obţinut decât sprijinul PD-L. Independenţii i-au pus condiţii, iar minorităţile l-au anunţat că îl preferă pe Klaus Johannis.

O nouă rundă de negocieri va avea loc şi duminică, la ora 16:00. Liviu Negoiţă vrea să depună lista miniştrilor luni în Parlament.

Premierul desemnat foloseşte acelaşi programde guvernare redactat de Lucian Croitoru.