MENIU

Liderii PSD spun că au aflat din presă de demararea discuţiilor cu FMI şi CE

FOTO: RTV
Vicepreşedintele Liviu Dragnea a spus şi el că: \"am aflat din presă, e în regulă, deci suntem la curent\"

Liderii şi miniştrii PSD, întruniţi marţi seara în şedinţă, au declarat că au aflat din presă de demararea discuţiilor preliminare cu FMI şi CE şi susţin că PDL şi Traian Băsescu s-au purtat incorect cu social-democraţii.

Ministrul pentru IMM-uri, Constantin Niţă, a susţinut că nu a ştiut de scrisoarea pe care a trimis-o ministerul de Finanţe către CE în vederea demarării unor discuţii  preliminare pentru acordarea unui împrumut.  "Nu am vorbit (în coaliţie, n.r). Evident, nu", a declarat Niţă. 
 
Vicepreşedintele Liviu Dragnea a spus şi el că: "am aflat din presă, e în regulă,  deci suntem la curent". "Mi se pare incorect ca partener de guvernare să nu se discute cu tine, să afli din presă", a mai susţinut el, arătând că speră ca PDL să nu omită premeditat să informeze PSD pe subiectele importante. 
 
Marian Vanghelie, preşedintele PSD Bucureşti, spune şi el că nu a ştiut de demersurile reprezentanţilor de la Finanţe. "Eu am aflat ca orice român, de la televizor. E normal, atâta timp cât Traian Băsescu e preşedintele României", a declarat el ironic. "Trebuie în continuare să găsim candidatul nu cu dinţii mai tari, dar pe cel mai potrivit, care nu să-l prindă în dinţi, ci să-l calce în picioare, aşa în ghilimele, ca să putem să finalizăm odată cu jocurile astea la televizor", a mai spus primarul sectorului cinci, replicând unei declaraţii a lui Traian Băsescu potrivit cărora Vanghelie se duce cu Mircea Geoană în teritoriu şi îl face pe Mircea Geoană  să fie agresiv. Vanghelie a mai adăugat că PSD nu este un partid de locul doi. "Poate dânsul, seara acasă, se simte bine şi pune pe perete locul unu, locul doi, trei. Noi am fost întodeauna pe locul întâi, ca număr de voturi am avut mai mult decât PDL", a mai declarat el. 
 
Vicepreşedintele PSD Ion Toma a susţinut că este "deranjant" ca PSD să nu fie consultat.  "Nu, sigur că nu ştiam. Am avut ieri discuţii în coaliţie, s-a spus că sunt discuţii de principiu şi în niciun caz că ajungem la scrisoarea înaintată către FMI. E un fapt care deranjează efectiv, dar cred şi sper că se va tranşa în cadrul coaliţiei", a spus el.
 
Membrii BPN al PSD, miniştri, dar şi unii lideri din teritoriu au discutat despre un posibil împrumut la FMI, dar şi despre descentralizare. Mircea Geoană a refuzat să comenteze debutul discuţiilor preliminare cu FMI şi CE, dar dimineaţa declarase că reticenţa PSD faţă de un acord cu FMI ţine de teama că Fondul ar putea să propună un plan anticriză şi a adăugat că,din punctul său de vedere, de abia după ce România vine cu un plan propriu, va putea să înceapă discuţiile cu finanţatorii externi.