MENIU

Liderii PSD şi PD-L s-au întâlnit pentru a discuta despre FMI şi CE

FOTO: RTV
Adriean Videanu: Domnul ministru Pogea a făcut o informare cu privire la necesarului de finanţare externă de care are România în momentul de faţă

Liderii PSD şi PDL s-au întâlnit la sediul Guvernului, discuţiile având loc la propunerea social-democraţilor, care au declarat marţi că nu ştiau că Guvernul a început demersurile pentru un posibil împrumut extern de la FMI.

Potrivit ministrului Economiei Adriean Videanu, ministrul Gheorghe Pogea a făcut în cadrul întrunirii câteva precizări legate de confuzia din jurul vizitei delagaţie de la FMI. "Domnul ministru Pogea a făcut o informare cu privire la necesarului de finanţare externă de care are România în momentul de faţă, surse care vor veni de la Comisia Europeană,de la bănci şi Fondul Monetar Internaţional. Ne-a mai făcut o informare despre discuţiile exploratorii, şi subliniez acest lucru, exploratorii,  cu reprezentanţii Comisiei, ai FMI , ai Băncii Central Europene şi ai Băncii Mondiale şi s-a mai discutat de formarea unei  comisii interministeriale  de negociere, de discuţi, legat de pachetul care trebuie adoptat."

Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat marţi seara, după întâlnirea conducerii PSD cu miniştrii partidului, că îi va cere premierului Emil Boc o întâlnire a coaliţiei în care să se discute despre măsurile economice şi despre un posibil acord cu Fondul Monetar Internaţional.

"Regret că acest început de discuţie cu FMI a fost şi rămâne într-o ceaţă şi un mister nejustificat", a spus Mircea Geoană. Întrebat dacă PDL s-a purtat incorect faţă de PSD, preşedintele social-democrat a spus: "Este mai degrabă un mod de funcţionare netransparentă a instituţiilor. Nu vreau să fac o culpă.  Dar, recunosc, este o notă proastă pentru cei care intenţionează să împingă Romania într-un acord cu FMI ca aceasta dezbatere să nu fi avut loc mai din timp, cu cifre pe masă, cu concluzii pe masă, cu o dezbatere publică sănătoasă", a spus preşedintele Senatului.
Preşedintele PSD a mai spus că a vorbit cu premierul Boc, dar a refuzat să spună ce explicaţii i s-au dat.

Mai multe articole despre:
guvern PSD Emil Boc FMI împrumut PDL