MENIU

Liderii PSD, PC, PNL, UDMR şi ai minorităţilor naţionale invocă majoritatea absolută pentru nominalizarea lui Johannis

foto: NewsIN
Scrisoarea Opoziţiei către preşedintele Traian Băsescu

Preşedinţii celor trei formaţiuni politice, PSD+PC, PNL, UDMR împreună cu liderul grupului minorităţilor naţionale i-au transmis şefului statului, printr-o scrisoare oficială, că-l susţin pe Klaus Johannis pentru funcţia de premier, având o "majoritate absolută" şi "transparentă" de 65% în Parlament. Semnatarii îi adresează preşedintelui Traian Băsescu invitaţia de a avea o consultare în cel mai scurt timp posibil "pentru depăşirea în cel mai scurt timp a prezentei situaţii politice".

"În urma adoptării moţiunii de cenzură împotriva Guvernului condus de Emil Boc şi a discuţiilor purtate între partidele politice reprezentate în Parlamentul României s-a conturat o nouă majoritate absolută pentru desemnarea unui candidat la funcţia de prim-ministru, formată din PSD+PC, PNL, UDMR, şi reprezentanţii grupului parlamentar al minorităţilor naţionale. Această majoritate transparentă, care reprezintă peste 65% din numărul total al senatorilor şi deputaţilor, a decis să-l susţină pentru funcţia de prim-ministru pe domnul Klaus Werner Johannis. Mandatul acestuia este să formeze un Guvern care să gestioneze problemele economice urgente ale ţării, să asigure organizarea de alegeri prezidenţiale libere şi corecte şi să restabilească încrederea partenerilor sociali în Executiv", se arată în scrisoarea opoziţiei.

În conformitate cu prevederile articolului 103, alin.(1) şi (3) din Constituţia României, reprezentanţii opoziţiei îl invită pe preşedinte să dea curs obligaţiei constituţionale de a invita la discuţii partidele politice din Parlament în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru.

"Pentru depășirea în cel mai scurt timp a acestei crize, semnatarii scrisorii vă adresează invitația de a avea o consultare în cel mai scurt timp posibil", se mai arată în scrisoarea Opoziţiei.

Mai multe articole despre:
UDMR PNL PSD Traian Băsescu Opoziţie Klaus Johannis