MENIU

Liderii PD-L nu vor mai discuta cu delegaţia FMI, considerând suficientă întâlnirea cu Emil Boc

FOTO: tehnopol.ro

Întâlnirea dintre reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional şi cei ai conducerii democrat-liberale nu va mai avea loc, deoarece delegaţia FMI va discuta astăzi doar cu premierul Emil Boc, la Guvern.

Conform unor lideri pedelişti, reuniunea FMI cu liderii PD-L nu va mai avea loc, democrat-liberalii socotind că discuţiile pe care le avea Emil Boc la Guvern sunt suficiente. "Va fi o întâlnire cu Emil Boc, probabil la Guvern. Ştiu că partenerii de la PSD şi sindicatele se vor întâlni cu delegaţia Fondului. Sigur noi suntem mereu în contact cu miniştrii noştri", a răspuns vicepreşedintele Gheorghe Flutur unei întrebări legate de posibilitatea ca întâlnirea programată cu Fondul de la sediul central al PD-L să nu mai aibă loc.

De altfel, premierul Boc i-a informat pe liderii democrat-liberali adunaţi în cadrul şedinţei de luni a Biroului Permanent Naţional al partidului despre stadiul negocierilor cu Fondul. "Domnul preşedinte Emil Boc a avut o informare legată de stadiul discuţiilor cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială. Este vorba de un grafic accelerat al discuţiilor, iar domnul preşedinte a accentuat caracterul preventiv al împrumutului pentru contracararea efectelor crizei economice mondiale", a precizat Flutur.

Pedelistul a spus că FMI nu are dubii asupra existenţei unei poziţii comune a partidelor de guvernământ faţă de un împrumut al României, dubii ce ar explica întâlnirile separate cu partidele. "Dintotdeauna, FMI a procedat aşa. E democratic, firesc şi responsabil să stai de vorbă cu actorii politici principali, cu sindicatele. E vorba de a vedea ce viziuni are fiecare partid în spate", a spus Flutur.

Mai multe articole despre:
guvern Emil Boc FMI PDL