MENIU

Liberalii îi vor cere preşedintelui Băsescu să nu promulge legea deconcentratelor, spune Orban

Foto: NewsIn

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că partidul său îi va cere preşedintelui Traian Băsescu să nu promulge legea deconcentratelor, după ce va fi dezbătută şi aprobată în Parlament.

Prezent, sâmbătă seară, la Olăneşti, la o întâlnire cu tineretul liberal, Orban şi-a arătat rezervele în privinţa sincerităţii preşedintelui României, care a cerut partidelor aflate la putere "să mai reflecteze" la ordonanţa Executivului referitoare la destituirile şefilor unităţilor deconcentrate.

De asemenea, a comentat şi atitudinea premierului Emil Boc la acest îndemn: "Aici sunt două posibilităţi: ori domnul Boc nu mai este purtător de cuvânt al Guvernului Băsescu - Geoană, şi nu mai reproduce fidel textele pe care le primeşte de la Cotroceni, ori domnul Traian Băsescu a făcut şi el o declaraţie în dorul lelii, că tot e în campanie prezidenţială şi simte cum se prăvăleşte, aşa, ca într-un grohotiş care a luat-o la vale", a afirmat Orban.

Liderul liberal  a mai declarat că Ordonanţa 37 este "un atentat la democraţia din România, o întoarcere la sistemul foarte mercantil din perioada fanariotă". "Numai că sistemul mercantil nu era neapărat un sistem de dominaţie politică, era o afacere. Se ducea domnul fanariot, dădea banul la sultan, şi când se întorcea în ţară  trebuia să îşi recupereze  investiţiile, aşa că vindea dregătoriile publice. De fapt, băieţii ăştia, nu numai că vor funcţiile şi ocupaţia politică, vor şi bani, pentru că singura lor şansă  de rămâne la putere este să cumpere voturi. Asta este în mintea lor. Să se ducă la zonele sensibile, ţigani, oameni cu venituri extrem de reduse, şi să cumpere voturi", a mai afirmat prim-vicepreşedintele PNL.

Ludovic Orban a afirmat că liberalii vor supune atenţiei forurilor europene această ordonanţă. "De data asta nu le va merge, pentru că suntem decişi să mergem cu pâra nu la sultan, ci la Uniunea Europeană", a adăugat Orban.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Congresul UDMR, că "partidele aflate la putere poate vor mai reflecta puţin asupra ordonanţei unităţilor descentralizate". Este vorba despre odonanţa adoptată miercuri de Guvern, prin care mii de directori de şcoli, vămi, ANAF, precum şi alte structuri deconcentrate au fost demişi, iar în 30 de zile urmează să se organizeze concursuri de ocupare a posturilor.
Mai multe articole despre:
PNL Traian Băsescu Ludovic Orban deconcentrate