MENIU

Liberalii au depus moţiunea simplă "Educaţia sub cenzura Ecaterinei Andronescu, istoria se repetă"

Foto: NewsIn

Deputatul PNL Alina Gorghiu a depus, marţi, în plen, moţiunea simplă pe educaţie iniţiată de grupul deputaţilor liberali şi intitulată "Educaţia sub cenzura Ecaterinei Andronescu, istoria se repetă", arătând că acest demers se vrea o reacţie la "bâlbâielile" ministrului Educaţiei.

Alina Gorghiu a înmânat preşedintelui de şedinţă, Ioan Oltean, moţiunea simplă anunţată de liberali, ce vizează domeniul educaţiei.

Social-democratul Anghel Stanciu a contestat depunerea moţiunii, arătând că deputatul liberal nu trebuia să facă referire la conţinutul acesteia. Stanciu a spus că, în opinia lui, moţiunea nu a fost depusă în plen şi că, de fapt, aceasta "ar putea să implice o scrisorică". Ioan Oltean a contestat afirmaţiile social-democratului, susţinând că moţiunea a fost depusă respectând prevederile legale şi a pus zelul liberalei Alinei Gorghiu de a comenta pe marginea textului pe seama lipsei sale de experienţă parlamentară.

Conducerea PNL a decis, luni dimineaţă, în unanimitate, să depună marţi o moţiune simplă pe educaţie, a declarat secretarul general al PNL, Dan Motreanu.

La rândul ei, deputatul PNL Alina Gorghiu a subliniat că moţiunea simplă are semnăturile tuturor deputaţilor din grupul de la Camera Deputaţilor, iar textul a fost definitivat marţi. Ea a adăugat că s-a cerut revocarea unor ordine ale ministrului Educaţiei, referitoare la orele de istorie scoase din programă, la orele de educaţie fizică şi sport, de limbă străină "scoase din trunchiul comun".

Mai multe articole despre:
PNL educaţie moţiune