MENIU

Liber la accident

Un şofer este implicat în 2006 într-un accident de circulaţie în urma căruia două persoane sunt rănite. Şoferului i se suspendă dreptul de a conduce şi i se face dosar penal. La nici un an de atunci bărbatul fără permis se urcă din nou la volan fără să ţină cont de lege. De data aceasta omoară o femeie însărcinată. Unde credeţi că este acum acest bărbat? Stă bine mersi în libertate.

Cezar Ghizdeanu a fost implicat în 2006 într-un accident de circulaţie soldat cu rănirea a două persoane. Poliţia i-a luat permisul de conducere şi părea că şoselele patriei scăpaseră pentru moment de un şofer periculos. Numai că nu a fost să fie aşa.

Faptul că nu mai avea dreptul legal de a conduce nu l-a împiedicat pe Ghizdeanu să urce la volan în noaptea de 29 martie 2007. În aceiaşi noapte Bianca Damian se urca la volanul maşinii ei după o zi cumplită de muncă la cabinetul ei de tehnică dentară. A oprit regulamentar la culoarea roşie a semaforului. Şi a aşteptat. Culoarea verde pentru ea nu a mai venit niciodată. Cezar Ghizdeanu apăsase la podea acceleraţia.

Şapte autovehicule avariate. Bianca proiectată la 50 de metri. Şoferul nu s-a sinchisit să-i acorde primul ajutor şi a fugit. După şase zile de comă profundă, Binaca îşi dădea viaţa pe un pat de spital chiar sub ochii neputincioşi ai părinţilor. Era însărcinată luna a doua. Nu a mai apucat să-i constate sarcina un ginecolog. Medicul legist i-a descoperit copilul la autopsie..

Şoferul fără permis Cezar Ghizdean nu a stat prea mult la locul accidentului. Până să vină poliţia s-a făcut nevăzut.

Potrivit martorilor şoferul părea beat în acea noapte. Numai că poliţiştii nu au apucat să-l găsească la timp şi să îi ia probe relevante de sânge. La doi ani de atunci, avocata lui Ghizdeanu recunoaşte că l-a sfătuit pe inculpat să meargă la poliţie să dea declaraţii când va putea să îl însoţească şi ea. Asta s-a întâmplat după multe ore de la producerea accidentului.

O femeie moartă. Doi părinţi care nu se mai pot opri din plâns după fata pierdută. Un copil care a murit înainde a a ieşi pe lume. Un logodnic care nu-şi mai găsesşte nici acum sensul în viaţă. Acesta este bilanţul unui şofer care a considerat că poţi conduce şi cu permisul suspendat. Că poţi merge şi cu peste o 120 de kilometri la oră. Că poţi fugi fără griji de la locul accidentului.

Ce se întâmplă acum, la doi ani cu acest şofer? Este bine mersi în libertate. După şase luni de arest tribunalul Bucureşti l-a pus în libertate considerând că Cezar Ghizdeanu nu reprezintă pericol social. După un an şi mai bine de proces, Judecătoria Sectorului 1 îl condamnă la patru ani şi jumătate de închisoare pentru ucidere din culpă.

Numai că şoferul nu ajunge imediat la puşcărie. Avocata lui face apel considerând pedeapsa prea mare. Cer trei ani cu suspendare. Apelul este respins. În acest moment se judecă recursul prin care tatăl Biancăi cere o pedeapsă mai aspră pentru ucigaşul fiicei sale.. Vrea să îl vadă cât mai repede după gratii. Simte că oricare fiică din ţara asta ar putea fi oricând victima şoferului.

Mai multe articole despre:
null