MENIU

Leptina, hormonul care suprimă senzaţia de foame, ar putea fi folosit pentru tratarea obezităţii

Foto: sxc.hu

Leptina, un hormon care suprimă senzaţia de foame la persoanele sănătoase, ar putea fi folosit şi în tratarea obezităţii, datorită unor medicamente care scad rezistenţa organismului la leptină, prezentă la persoanele obeze, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Harvard.

Acest hormon care controlează apetitul a fost descoperit în urmă cu zece ani şi a dat speranţe pentru dezvoltarea unor noi tratamente împotriva excesului de grăsime şi al obezităţii, dar cercetătorii au descoperit că leptina nu are acelaşi efect, de suprimare a senzaţiei de foame, la persoanele obeze. "Mare parte a persoanelor obeze sunt rezistente la leptină, deoarece creierul lor blochează efectele acestui hormon", a explicat doctorul Umut Ozcan de la Universitatea Harvard.

Echipa cercetătorilor de la Harvard a reuşit însă să obţină rezultate favorabile la persoanele obeze, folosind şi medicamentele Buphenyl (4-PBA) şi acidul tauroursodeoxicolic (TUDCA). Astfel, la testele pe animale, cercetătorii au reuşit să obţină o sensibilitate a creierului multiplicată de zece ori, folosind aceste medicamente.
Mai multe articole despre:
obezitate medicament foame Harvard hormon