MENIU

Legea funcţionării Guvernului va fi modificată. Un guvern interimar va avea voie să facă bugetul

Geoană: Trebuie să dăm un semnal extrem de omogen partenerilor noştri internaţionali, FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială, că există un început de stabilitate politică cu privire la discuţia despre buget
Foto: wordpress.com

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a anunţat, luni, că, împreună cu reprezentanţii majorităţii de 65% din Parlament, a decis modificarea, în regim de urgenţă, a Legii de funcţionare şi organizare a Guvernului României, astfel încât să permită guvernului interimar Emil Boc avansarea schiţei de buget pe 2010.

"În urma hotărârii parlamentare de săptămâne trecută, am decis modificarea, în regim de urgenţă, a Legii 90, Legea de funcţionare şi organizare a Guvernului României, prin care Camera Deputaţilor, şi cel târziu miercuri, Senatul României, să poată să permită, din punct de vedere legal şi procedural, ca guvernul demisionar Boc să avanseze Parlamentului României schiţa de buget pe 2010", a spus Mircea Geoană.

Mircea Geoană a explicat necesitatea modificării Legii de funcţionare şi organizare a Guvernului prin aceea că România trebuie să semnaleze partenerilor internaţionali existenţa unei predictibilităţi şi a unui început de stabilitate politică în ceea ce priveşte bugetul pe 2010.

"Trebuie să dăm un semnal extrem de omogen partenerilor noştri internaţionali, FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială, că, în pofida situaţiei inedite de la Bucureşti, există predictibilitate şi un început de stabilitate politică cu privire la discuţia despre buget", a încheiat Geoană.

Totodată, liderul PSD s-a declarat încântat de faptul că toate partidele au agreat discutarea în regim de urgenţă a proiectului Legii responsabilităţii fiscale. Potrivit pesedistului, printre avantajele acestei legi se numără o mai bună gestionare a banului public, introducerea bugetării multianuale, precum şi limitarea numărului de rectificări pe care le poate face Guvernul.

"Bugetul pe 2010 reprezintă adevărata prioritate a acestor săptămâni", a încheiat Geoană.