MENIU

Le Monde: Criza politică din România agravează criza economică

Foto: RTV

România se afundă într-un adevărat derapaj politic, după ce coaliţia guvernamentală s-a destrămat la 1 octombrie, agravând criza economică, scrie presa internaţională. Absorbiţi de rivalităţile dintre partide, politicienii de la Bucureşti neglijează strategiile vitale pentru ieşirea ţării din recesiune, potrivit jurnaliştilor străini.

Cotidianul francez "Le Monde" scrie că alegerile prezidenţiale stabilite pentru 22 noiembrie nu fac decât să buleverseze eşichierul politic. Instabilitatea politică riscă să pună în discuţie acordul semnat în martie pentru obţinerea împrumutului extern de aproape 20 de miliarde de euro, aminteşte Le Monde.

O analiză similară a apărut în ediţia online a publicaţiei "Forbes". Ruperea coaliţiei de la Bucureşti la mai puţin de un an de la formare, pune serios în discuţie capacitatea autorităţilor române de a atinge ţintele fiscale impuse de FMI, precizează "Forbes".

Publicaţia de analiză economico-financiară "Bloomberg" face referire la moţiunea de cenzură înaintată de PNL şi UDMR. România riscă pierderea de noi puncte în clasamentul elaborat de agenţiile de rating Fitch şi Standard and Poors, adaugă Bloomberg.