MENIU

Laura Cernahoschi: Maroni: ipocrizia profitabilă politic

Foto: Cotidianul

Pe seama “pericolului românesc” poţi să câştigi voturi sau să distragi atenţia de la criza economică. Ce contează că românii fără acte ţi-au făcut curat în casă, iar tu ai făcut trafic de influenţă pentru ei?

Să nu ne mai plângem că politicienii români sunt cei mai mincinoşi şi mai profitori din lumea aceasta! Nu, ei îşi găsesc echivalentul perfect în peninsula italiană, la fraţii noştri latini, la fel de corupţi şi de panglicari. Domnul ministru italian de Interne, Roberto Maroni, deschidea gura luni pentru a-şi îndemna conaţionalii “să fie răi cu imigranţii fără acte” - cei din afara Uniunii Europene, care îi agasează în Peninsulă la fel de mult ca şi românii. Domnul Maroni, reprezentant de seamă al partidului de extremă dreapta Liga Nordului, uită, pesemne, că în urmă cu zece ani i-ar fi făcut curat în casă o româncuţă, care, dacă acuzaţiile consulului român de la Torino se dovedesc a fi adevărate, nu avea nici ea acte - pentru că pe vremea aceea nici românii nu făceau parte din UE.

Uită, probabil, şi cum intervenea - tot conform declaraţiilor consulului român - pentru ca menajera şi cei doi colegi ai săi români să intre pe uşa din spate la consulatul nostru pentru a primi o adeverinţă de identitate, după ce îşi făcuseră dispărute paşapoartele cu viza expirată pe ele.

 

Citeşte mai mult în Cotidianul 

Mai multe articole despre:
corupţie Italia Roberto Maroni