MENIU

Ladislau Boloni: România are şansa a treia la calificare după înfrângerea cu Serbia

Foto: NewsIn

Antrenorul formaţiei Standard Liege, Ladislau Boloni, a declarat luni, agenţiei NewsIn, că naţionala României are şanse mici de a se califica la CM 2010, devenind a treia favorită în Grupa 7, după ce a pierdut pe teren propriu şi meciul cu Serbia.

"După înfrângerea cu Serbia, şansele noastre de a ne califica la Mondiale au devenit foarte mici, de acum avem şansa a treia la calificare", a spus Ladislau Boloni, care a adăugat că nefolosirea lui Maximilian Nicu în meciul cu Serbia i s-a părut justă, în contextul în care mijlocaşul echipei Hertha Berlin are nevoie de acomodare la echipa naţională.

Fostul selecţioner s-a referit şi la următorul meci al României din preliminariile pentru CM 2010, cel cu Austria: "Mă aştept la o evoluţie bună a României, pentru că acum nu mai are acea presiune. Cred că rezultatul final va fi unul satisfăcător pentru noi. Nu ştiu în ce măsură va fi vorba despre o reacţie de orgoliu din partea jucătorilor, mai degrabă cred că în partida cu Austria va fi o reacţie de profesionalism din partea lor".

Ladislau Boloni a comentat şi varianta împrospătării lotului României în eventualitatea unui rezultat negativ contra Austriei: "Nu sunt deloc de acord cu această idee că trebuie schimbate generaţiile atunci când nu mai sunt şanse de calificare. Acest lucru trebuie făcut din mers, trebuie să existe o politică şi un program de reîmprospătare a lotului. Eu cred că FRF are implementat acest program".  

În încheiere, tehnicianul lui Standard Liege a explicat şi de ce nu a mai venit la Constanţa pentru a asista la meciul cu Serbia: "Sunt deranjat de toată acesată atmosferă creată în jurul venirii mele la Constanţa. Eu nu mai pot veni acum la niciun meci al naţionalei, că gata, se speculează că vreau să-l înlocuiesc pe Piţurcă. Nu am fost la meci pentru că am avut de rezolvat nişte probleme familiale la Târgu Mureş".

Echipa naţională a României a pierdut sâmbătă, pe teren propriu, în faţa Serbiei, scor 2-3, într-un meci din Grupa a 7-a a preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2010. Clasament
: 1. Serbia 12p (5 j), 2. Lituania 9p (5j), 3. Franţa 7p (4j), 4. Austria 4p (4j), 5. România 4p (4j), 6. Insulele Feroe 1p (4j).

Următoare etapă a Grupei a 7-a se va disputa la 1 aprilie şi programează meciurile Austria-România şi Franţa-Lituania.