MENIU

La Uzlina, în Delta Dunării, a avut loc un festival gastronomic

Foto: Realitatea TV

Unde poate fi mai bun peştele decât în Deltă? Şi cine ştie să îl prepare mai bine decât oamenii deltei? Au demonstrat-o din plin bucătarii care au participat la festivalul gastronomic de la Uzlina, organizat de asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta. Ideea concursului e una cât se poate de simplă şi eficientă: turistul, când vine în Deltă, trebui să se relaxeze, dar şi să mănânce peşte ca nicăieri altundeva.

La festivalul ''D'ale Gurii Dunării'' s-au înscris maeştri bucătari din şase comunităţi locale: Chilia, Crişan, Mahmudia, Murighiol, Sarichioi şi Sarighiol de Deal. Fiecare echipă, cu felul ei de a prepara şi degusta peştele.

După ce s-a ospătat cu bucate alese, juriul a acordat marele premiu în valoare de 3.000 de euro bucătarilor din Sarichioi.

"Am venit tocmai pentru că nu-i o chestie de-asta cu bucătari de la tot soiul de restaurante. Amatorii sunt primii profesionişti", a afirmat Mircea Dinescu, preşedinte juriu.

"De-asta am făcut acest festival, pentru a descoperi aceste minunăţii ale deltei pe care lumea nu le ştie", a precizat Liviu Mihai, preşedinte Salvaţi Dunărea şi Delta.

Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta îşi propune să încurajeze prin asemenea iniţiative turismul gastronomic, dar şi să tragă un semnal de alarmă asupra braconajului şi pescuitului industrial din deltă.
Mai multe articole despre:
Dunăre festival Delta Dunării peşte gastronomie