MENIU

La spitalul din comuna vrânceană Vidra sunt doar 8 medici la 42.000 de pacienţi

Foto: RTV

Spital doar cu numele! 42.000 de vrânceni sunt trataţi după programul medicului şi nu în funcţie de urgenţa medicală. Asta se întâmplă la spitalul din comuna Vidra, unde urgenţele şi gărzile sunt asigurate de un singur medic la fiecare secţie. Mai mult, din cei 8 medici, patru sunt pensionari şi fac naveta.

Spitalul din comuna Vidra se confruntă cu o criză de medici de mai bine de trei ani. Din această cauză, oamenii spun că nu mai au încredere în serviciile medicale. În secţia de obstetrică-ginecologie - un singur medic asigură permanenţa şi urgenţele. Oamenii spun că s-a întâmplat ca femeile să nască supravegheate de femeia de serviciu şi asistente.

''Este greu pentru că vă daţi seama că toată responsabilitatea asistenţei materno-infantile cade pe umerii mei şi a medicului de pediatrie. Eu stau cam tot timpul aici şi când au fost probleme deosebite cu naşterile, eu am fost aici'', susţine Gheorghe Calciu, medic ginecolog la spitalul din Vidra.

Clădirea în care funcţionează Spitalul din Vidra a fost renovată doar în exterior. În interior, spitalul arată jalnic. Din cauza lipsei aparaturii şi a medicilor de specialitate, aproape trei sferturi dintre pacienţii veniţi la Vidra sunt redirecţionaţi spre spitalurile din Focşani.

Mai multe articole despre:
spital medici pensionari pacienţi urgenţă Vidra